Ellende rond gevecht Fury tegen Whyte: 'Chaos en stomme spelletjes' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Ellende rond gevecht Fury tegen Whyte: 'Chaos en stomme spelletjes'

Ellende rond gevecht Fury tegen Whyte: 'Chaos en stomme spelletjes'

Dillian Whyte's advocaat twijfelt of het gevecht tegen Tyson Fury wel eerlijk gespeeld wordt. Volgens de jurist worden er stomme spelletjes gespeeld.

De 33-jarige Whyte neemt het op 23 april op tegen The Gypsy King voor de WBC-zwaargewicht titel in het Wembley Stadium. Maar Jeffrey Benz, de vertegenwoordiger van de uitdager, is openhartig over de problemen die ze hebben gehad tijdens de onderhandelingen met het team van Fury. Met name promotor Frank Warren lijkt een angel in voet.

Dom gedrag

Tegen talkSPORT zei Benz: ,,We hebben Frank of George [Warren] al een maand niet gesproken. ,,Ik had in totaal drie minuten gesprek met Frank, hij belde me. Alles waar we om hebben gevraagd is normaal, standaard, commercieel; het is niet bizar of schandalig. Hun gedrag is als niets dat ik nooit heb gezien. We hebben geen enkel kaartje voor Dillian, zijn entourage, zijn moeder of wie dan ook."

Het gevecht tussen Fury en Whyte is al sinds het tot stand kwam een bak ellende. Beide boksers wilde het gevecht niet eens. Het kwam tot stand doordat Deontay Wilder een derde gevecht opeiste tegen Fury. Dit gooide roet in het eten omdat Fury daardoor niet tegen Anthony Joshua kon vechten die op zijn beurt verloor van Oleksandr Usyk in september vorig jaar.

Klaagzang

Whyte en zijn team klagen al vanaf dag een steen en been. Zo moet Whyte genoegen nemen met 4 miljoen terwijl Fury over de 100 miljoen zal verdienen. Inmiddels lopen de frustraties hoog op bij het team van Whyte. ,,Het zijn stomme spelletjes, ze proberen het kaartspel te spelen ten gunste van Fury", aldus Benz.

Ondertussen werd het trainingskamp van Fury gisteren in chaos gestort nadat zijn belangrijkste sparringpartner Jared Anderson zich had teruggetrokken. De Amerikaans die ook op de Wembley-undercard zou verschijnen, maakte op Instagram bekend dat hij geblesseerd was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws