Home / Nieuws / Boks Nieuws / EK Boksen: Nederlands jeugdteam start voorbereiding

EK Boksen: Nederlands jeugdteam start voorbereiding

EK Boksen: Nederlands jeugdteam start voorbereiding

Het Nederlands jeugd boksteam is in voorbereiding voor het EK Jeugd dat begin September in Sofia zal plaatsvinden.

Het jeugdteam boksen, bestaande uit Gradus Kraus, Husniye Calisir en Juna Prinssen, is momenteel op trainingskamp in Glasgow, Schotland. Samen met bokser Cas van Peer en begeleiders Waleed Shekho en Abdul Fkiri, is de groep afgereisd naar Schotland waar ze van 9 tot 18 augustus tweemaal daags trainen met Team Frankrijk en Team Schotland, Team Engeland en het 2e team van GB.

Het jeugdteam heeft dit jaar al meerdere internationale reizen gemaakt om mee te kunnen doen aan toernooien als voorbereiding op het EK. In 2019 gingen zij naar Letland, Bulgarije, Malta, Hongarije en Duitsland. Ook hebben zij meerdere weekeinden doorgebracht op Sportcentrum Papendal, waar zij zich intensief hebben voorbereid.

Goede voorbereiding

Buiten de begeleiding van Jeugdcoach Waleed Shekho en damescoach Abdul Fkiri, zijn er verschillende andere begeleiders mee geweest naar deze toernooien om het team te versterken: Sayit Yanik, Patrick Mesters, Dis Paulussen, Yvonne van der Ley en Teus de Kruyf.

Momenteel is de groep dus in Glasgow waar zij tot zondag zullen trainen. De komende weken komen zij nog een paar keer bijeen op Papendal als laatste voorbereiding voor het EK. Op 2 september 2019 reizen zij af naar Sofia in Bulgarije waar zij zullen strijden voor de titel van Europees Kampioen Jeugd.

BRON: NBB

Bekijk ook

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Het is Andy Ruiz niet gelukt om Anthony Joshua uit te schakelen in wat het boksgevecht van de eeuw werd genoemd.

BOKSEN: Zal Andy Ruiz nogmaals Anthony Joshua verslaan?

De boksfans zitten zaterdagavond op het puntje van hun stoelen

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

De risico's lijkt men voor lief te nemen