Eerste wereldoorlog bracht het boksen 'succes' in Nederland Nieuws
Nieuws

Eerste wereldoorlog bracht het boksen 'succes' in Nederland

Eerste wereldoorlog bracht het boksen 'succes' in Nederland
Eerste wereldoorlog bracht het boksen 'succes' in Nederland

Vandaag werd uitbundig gevierd dat het 100 jaar geleden was dat de eerste wereldoorlog ten einde kwam. Nederland was neutraal in dit verschrikkelijke conflict, maar voor de bokssport betekende het een flinke ontwikkeling in ons land.

Door de Engelse soldaten die in ons land aanwezig waren, maar ook de Belgische vluchtelingen zette het boksen een flinke stap vooruit. De bokssport stond nog in de kinderschoenen binnen Nederland maar dat veranderde snel.

Doordat de Nederlandse Boks Bond langs de kazernes en de forten reisde waar soldaten gelegerd waren, probeerde men zo de sport te promoten voor een groot publiek. Er werden demo’s gegeven door wat \Rotterdamse boksers zoals, Willem Westbroek, Piet Dijkman en nog vele meer.

Oorlog

Ook de Engelsen deden een duit in het zakje en lieten zien wat het boksen inhield en hoe men daar fit door kon worden. Dit was onder andere de verdienste van P.M.C. Toepoel, die contacten legde met de Engelsen en Belgen, zo werd de boksinstructie verder ontwikkeld.

Dankzij de eerste wereldoorlog kunnen wij dus nu vertrouwen op een goed ontwikkelde bokssport binnen Nederland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws