'Eer om in Rusland te boksen!' Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Eer om in Rusland te boksen!’ Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in

‘Eer om in Rusland te boksen!’ Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in

'Eer om in Rusland te boksen!' Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in

Deontay Wilder’s trainer Malik Scott staat vrijdag 18 maart tegenover de beruchte Rus Sergei Kharitonov in de boksring. Het gevecht vindt plaats in Wit-Rusland welke de invasie van Poetin steunt in Oekraïne.

Het is een beladen onderwerp, vechten in Rusland nu er een gruwelijke oorlog plaatsvindt en atleten uit het land wereldwijd geboycot worden. Toch vinden er in het land zelfs een groot aantal vechtsport en boks evenement plaats, waar internationale vechters wel welkom zijn.

Een daarvan is wellicht een onverwachte, de Amerikaanse Scott de trainer van voormalige WBC-bokskampioen Wilder. Scott is geen onbekende in Rusland, zo was hij de trainingspartner van Aleksandr Povetkin de voormalig WBA-zwaargewicht titelhouder.

Geen kans

Scott zegt dat het een grote eer voor hem is om te vechten met de Russische MMA-vechter Kharitonov die recentelijk nog legende Tyrone Spong versloeg tijdens Eagle FC op 28 januari dit jaar. ,,Sergei is een legende. Kijk maar naar zijn carrière in het MMA”, benadrukt de Amerikaanse bokser (gaat verder onder video).

Vriend van UFC-ster Conor McGregor, de Russisch-Ierse MMA-vechter Artem Lobov deed een voorspelling voor het gevecht tussen de Rus en de Amerikaan. Volgens Lobov is Scott een goede bokser, maar zal geen knock-out boeken. Over zegt Lobov dat de Rus zich zelfverzekerd voelt en een krachtige stoot heeft. Lobov voorspelt een vroege overwinning voor de Russische vechter.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page