Home / Nieuws / Boks Nieuws / Driemaal scheepsrecht: Canelo Alvarez vs Gennady Golovkin III

Driemaal scheepsrecht: Canelo Alvarez vs Gennady Golovkin III

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

John Dennen van BoxingnewsOnline schrijft dat Canelo Alvarez er niet moeilijk over doet om het een derde keer op te nemen tegen Gennady Golovkin. De middengewicht rivalen vochten twee keer eerder met elkaar waarbij het eerste gevecht onbeslist eindigde en het tweede op punten in het voordeel van Alvarez.

‘Golden Boy’ Alvarez zal eerst toch op 15 december in een hogere gewichtsklasse moeten vechten tegen Rocky Fielding in Madison Square Garden. Hij heeft echter de WBC- en WBA-titels behouden die hij van Golovkin heeft gewonnen en is van plan terug te gaan naar 160 pond na deze wedstrijd.

Alvarez heeft voor zijn volgende 10 gevechten getekend bij streaming service DAZN en nofigd GGG dan ook uit om over te stappen naar DAZN om tegen hem te vechten.

“Hij kan doen wat hij wil. Hij kan doen wat hem het beste uitkomt,” zei Canelo over Golovkin. “Ik ben altijd bereid om een derde keer te vechten. Als we er twee hebben gedaan, waarom zou je dan geen derde keer doen?”

Rocky Fielding

Anders dan Golovkin zal hij unificatie wedstrijden op middengewicht uitzoeken, met Demetrius Andrade en Danny Jacobs die de andere middengewicht wereldtitels buiten zijn bezit houden, de WBO en IBF riemen. “Teruggaan naar 160 pond waar ik me het best voel en doen wat ik altijd doe; zoeken naar het beste gevecht,” vervolgde hij. “Dat is erg belangrijk.”

Hij heeft ook beloofd dat hij Rocky Fielding uit Liverpool niet als vanzelfsprekend beschouwt. “Ik doe hetzelfde in de training,” zegt hij. “Elk gevecht heeft een risico, ik doe mijn best om dat risico te minimaliseren. “Als God het wil, win ik deze [WBA reguliere 168lbs] wereldtitel en ga ik terug naar 160lbs.””

Ondanks de voordelen van Fielding voor wat betreft grootte en bereik, gaat Canelo voor de knock-out wanneer ze tegen elkaar zullen vechten. “Winnen met KO is altijd indrukwekkend”, waarschuwt Alvarez. “Ik ga alles in de ring geven en ik ga altijd op zoek naar de KO.”

 

Bekijk ook

Boksbond: “WFL Boxing Influencers niet verantwoord en onveilig”

Gisteren vond in Almere het WFL Boxing Influencers gala plaats, in de ring waren naast ...

Floyd Mayweather heeft interesse om voetbalclub Newcastle United te kopen

Miljoenen gekte: Floyd Mayweather bokst wederom in Japan

Youtube Floyd Mayweather lijkt een nieuwe lucratieve reis naar Japan te gaan maken. De ongeslagen ...

Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers

De Nederlandse Boksbond is niet blij met het WFL Boxing Influencers event wat hedenavond 15 ...