Drama! Geen goud voor Fontijn tijdens Spelen in Tokio (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Drama! Geen goud voor Fontijn tijdens Spelen in Tokio (video)

Drama! Geen goud voor Fontijn tijdens Spelen in Tokio (video)

Boksster Nouchka Fontijn ziet een gouden Olympische medaille aan haar neus voorbij gaan. Vandaag stond de Nederlandse in de ring tegen haar grote rivale Lauren Price uit Groot-Brittannië. Fontijn verloor nipt met 3-2.

Voor Fontijn die aan haar laatste Olympische spelen mee deed een teleurstelling. Vijf jaar gelden tijdens de Spelen in Rio de Janeiro pakte de Nederlandse nog zilver. „Je hoopt je beste partij te laten zien, maar dat gebeurde niet en dan red je het niet”, zei Fontijn na afloop tegen de NOS.

Rare beslissing

,,Ik moet de partij nog terugzien, maar volgens mij waren we te veel aan het schaken en kwam er van mijn kant te weinig oorlog. Voor mijn gevoel had zij meer initiatief en was ik vooral aan het counteren, maar ik vind het lastig om daar op dit moment echt wat zinnigs over te zeggen", aldus Fontijn.

Fontijn en Price hebben een geschiedenis, in de WK-finale van 2019 versloeg de Britse Fontijn op pijnlijke wijze. Frontijn die in eerste instantie gewonnen leek te hebben, kon de winst inleveren toen Price en haar Team protest aantekende tegen de beslissing. Fontijn weigerde destijds het zilver in ontvangst te nemen na hert curieuze besluit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws