DOPING: Bokscarrière Tyson Fury in gevaar door leugens Nieuws
Nieuws

DOPING: Bokscarrière Tyson Fury in gevaar door leugens

DOPING: Bokscarrière Tyson Fury in gevaar door leugens
DOPING: Bokscarrière Tyson Fury in gevaar door leugens

De bokscarrière van Tyson Fury lijkt in gevaar na nieuwe beschuldigingen over een mislukte dopingtest in 2015

Fury is in opspraak gekomen na een explosieve reeks beschuldigingen over een mislukte dopingtest in 2015. The Daily Mail haalt beweringen aan van een boer, die zegt dat hij namens Fury gelogen heeft over het feit dat het eten van niet-gecastreerd everzwijn vlees de oorzaak was.

De bokser heeft tot nu toe ontkend dat hij doping zou hebben gebruikt en beweert dat hij nooit illegale middelen heeft gebruikt om zijn prestaties in de ring te verbeteren. Martin Carefoot, de boer in kwestie, beweert dat hem werd verteld te liegen over het leveren van het zwijn aan de familie Fury in ruil voor £ 25.000, een vergoeding die hij zegt nooit te hebben ontvangen.

Lange schorsing

WBC kampioen Fury, evenals zijn neef Hughie, testten in februari 2015 positief voor metabolieten van nandrolon nadat beide gevechten hadden die maand. Er volgden echter geen aanklachten tot juni 2016, maanden nadat hij Wladimir Klitschko had verslagen.

Zowel Fury als zijn neef hadden een mogelijk verbod van vier jaar niet boksen in het vooruitzicht, maar vertragingen in het proces maakten de aanklachten moeilijk om correct uit te voeren en Fury kreeg uiteindelijk een achterstallige schorsing van twee jaar. Promotor Frank Warren, heeft de beschuldigingen van Carefoot ontkend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws