Doping, blinde jury! Bokser dient klacht in tegen controversieel verlies Boks Nieuws
Boks Nieuws

Doping, blinde jury! Bokser dient klacht in tegen controversieel verlies

Doping, blinde jury! Bokser dient klacht in tegen controversieel verlies

Robson Conceicao voelt zich genaaid over zijn controversiële verlies tegen Oscar Valdez afgelopen vrijdag. De bokser heeft een klacht ingediend bij de WBC na zijn unanieme nederlaag in Tucson, Arizona.

De klacht is veel omvattend zoals de dienstdoende leiding, de jurering en het feit dat Valdez zijn titel mocht behouden, ondanks dat hij vorige maand positief testte op de verboden stof fentermine.

Het gevecht was flink omstreden, met Conceicao in controle over de eerste vijf ronden voordat Valdez terug kwam. Een jurylid, Stephen Blea, leverde een score van 117-110 op in het voordeel van Valdez. De andere twee keurmeesters hadden dezelfde score: 115-112.

Excuses

Blea, die slechts drie ronden scoorde voor Conceicao, gaf maandag een verklaring af via de WBC waarin stond dat "de score van 117-110 niet nauwkeurig is en bood zijn excuses aan. Blea zei dat hij een fout had gemaakt door geen twee rondes te scoren waar hij geen duidelijke winnaar 10-10 vond, maar die voor Valdez scoorde.

De manager van Conceicao diende de klacht maandagochtend in bij WBC-president Mauricio Sulaiman en is op zoek naar een onmiddellijke herkansing, of minder dan dat, een nummer 1-ranglijst positie voor Conceicao. ,,Die juryleden moeten blind geweest zijn en of over die verboden stof maar niet te spreken", zegt de manager.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws