Home / Nieuws / Boks Nieuws / DOODGESLAGEN IN DE BOKSRING: ‘Zet mobiele scanners in’

DOODGESLAGEN IN DE BOKSRING: ‘Zet mobiele scanners in’

(foto: abdurraouframesh7 – Pixabay)

De broer van de overleden bokser Scott Westgarth roept op om mobiele hersenscanners naast een boksring te plaatsen.

Scott Westgarth overleed aan een bloeding in de hersenen en stierf na zijn 10-ronde overwinning op Dec Spelman in Doncaster op 25 februari 2018. De broer van een bokser die uren na de grootste overwinning van zijn carrière stierf, heeft opgeroepen om mobiele hersenscanners naast de ring te plaatsen tijdens professionele gevechten.

Scott Westgarth won het “lange, harde gevecht” op punten. Zijn broer Adam zegt dat de dood va zijn broer wellicht had kunnen voorkomen als de 31-jarige direct na het gevecht was gescand. Hij zegt ook dat de Β£ 14.000 kosten van een scanner “een minimaal bedrag is om het leven van boksers te redden”.

Het ergste voorkomen

Na de conclusie van een onderzoek naar de dood van zijn broer, zei Adam Westgarth: “We kunnen niets meer voor Scott doen, maar uiteindelijk moet er als onderdeel van zijn nalatenschap iets veranderen en moeten bestuursorganen serieus zijn over hersenscanners alleen zo geef je boksers een betere overlevingskans als het ergste zou gebeuren. “

Westgarth was opgewekt na zijn overwinning in februari 2018 en nam deel aan een interview na het gevecht voordat hij klaagde dat hij zich niet goed voelde. Hij wilde perse lopend naar de ambulance maar stortte in en overleed later in het ziekenhuis, op 40 minuten rijden. Hij stierf daar aan complicaties als gevolg van een bloedstolsel in de hersenen.

Bekijk ook

πŸŽ₯ | DE KONING IS TERUG: Tyson Fury sloopt Deontay Wilder

Tyson Fury beloofde dat hij snel zou openen

Mike Tyson bij Kumite 1 League MMA-debuut India

CUS & MIKE: Top acteurs in film over bokslegende Mike Tyson

Dit is een absoluut droomscenario voor mij

Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt

Ondanks verbod blaast Boksbond AIBA de wereldbeker nieuw leven in

De AIBA plant de wedstrijden