Doodgeslagen! Bokser sterft na 'KO' verlies in de ring (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Doodgeslagen! Bokser sterft na 'KO' verlies in de ring (video)

Doodgeslagen! Bokser sterft na 'KO' verlies in de ring (video)

Taurai Zimunya, een 24-jarige bokser uit Zimbabwe is overleden aan de gevolgen van een zware knock-out in de ring. Zimunya werd zondag uitgeschakeld in een niet-titelgevecht in Borrowdale, Harare.

De jonge bokser werd met spoed naar het Parirenyatwa ziekenhuis gebracht. Uit tests bleek dat Zimunya een hersenbloeding had opgelopen door de aanhoudende stoten van zijn tegenstander Tinashe Majoni. In een video is te zien hoe Zimunya letterlijk als boksbal diende en de scheidsrechter niet ingreep.

Wat deed de scheids?

Boksfans zeggen dat de scheidsrechter, die niet bij naam is genoemd, het gevecht had moeten stoppen lang voordat Taurai Zimunya instortte in de derde ronde. In een video van het incident is te zien dat Zimunya, blijkbaar niet in staat om verder te gaan, een reeks stoten van opvangt totdat hij op de grond viel.

De dood van Zimunya roept vragen op in het land. Zo wordt er een verbod geëist op bokswedstrijden of moet er betere arbitrage plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws