Don Diego Poeder: 'Ik zie RTL Boxing Stars meer als white-collar boksen" - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Don Diego Poeder: ‘Ik zie RTL Boxing Stars meer als white-collar boksen”

Don Diego Poeder: ‘Ik zie RTL Boxing Stars meer als white-collar boksen”

Don Diego Poeder: 'Ik zie RTL Boxing Stars meer als white-collar boksen"
Eigen foto Poeder

Acht bekende vrouwen en zestien bekende mannen worden door middel van intensieve training klaargestoomd voor hun allereerste bokstoernooi tijdens Boxing Stars, dat op woensdagavond 31 oktober om 20.30 wordt uitgezonden op RTL 5.

Tijdens dit sportief gebeuren worden de BN’ers voor hun training bijgestaan door legendes uit de bokswereld en toptrainers. Vechtsportinfo ging in gesprek met een paar van deze trainers en vroeg hen onder andere wie ze trainen en wat zij vinden van het programma Boxing Stars.

Don Diego Poeder

Don Diego Rivelino Alfredo Poeder is een Nederlands bokser van Surinaamse afkomst. Zijn professionele carrière in de zwaargewicht- en de cruiser gewichtsklasse duurde van 1994 tot 2007. In die jaren bokste hij 27 wedstrijden waarvan hij er 24 won. Hij werd driemaal Nederlands kampioen en eenmaal wereldkampioen. (bron: Wikipedia)

Don Diego is de trainer van de BN’ers: Michael Boogerd, Mascha Feoktistova en Brace. Brace zit nog op Bonaire en moet zijn training nog beginnen. Hij heeft ongeveer nog drie weken om zich voor te bereiden op zijn partij. Don Diego heeft Brace al twee keer getraind en was erg te spreken over de bokskunde van de zanger. “Alleen discipline en gewicht, dat moet hij in de komen weken aan werken. Hij moet wel alvast beginnen met rennen in Bonaire. Dat is het minste wat hij alvast kan doen.”

Ook deze trainer is erg onder de indruk van de inzet en mentaliteit ‘zijn BN’ers’. Met kop en schouders steekt voor hem Michael er bovenuit. “Michael is een en al sportman en hoeft zich alleen maar aan te passen aan de sport. Qua gedrevenheid en conditie zit hij ver boven iedereen.”

White-collar evenement

Op de kritiek dat Boxing Stars niets met boksen zou te maken hebben, zegt Poeder het volgende: “De BN’ers hebben allemaal professionele bokscoaches. Ik zie het meer gericht als een white-collar evenement. Dat moet gewoon goed gaan. Is het geen mooi technisch boksen dan is het wel entertainment. Belangrijkste is hoe wij als professionals het kunnen overbrengen op onze BN’ers.”

Don Diego is ervan overtuigd dat boksen zonder sparren toegankelijk is voor iedereen. Als voorbeeld haalt hij YouTuber Mascha Feoktistova aan, die een groot aantal volgers heeft op social media en YouTube. “Alleen door haar al zal dit een succes worden.” Aldus Don Diego Poeder.

Boxing Stars

Boxing Stars is vanaf woensdag 31 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. In de eerste aflevering leggen Kaj van der Voort en Rein van Duivenboden elkaar het vuur aan de schenen. Ook Taeke Taekema en Danny Froger stappen voor hun eerste duel tegenover elkaar de ring in. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Laura Ponticorvo tegen elkaar.

Aflevering 1
In de eerste aflevering staan er drie gevechten op het programma. Uit elke categorie één.

  • Mannen lichtgewicht: Kaj van der Voort – Rein van Duivenboden
  • Mannen zwaargewicht: Taeke Taekema – Danny Froger
  • Vrouwen: Jessie Jazz Vuijk – Laura Ponticorvo

Aflevering 2
Ook de gevechten van de tweede aflevering heeft RTL bekendgemaakt.

  • Mannen lichtgewicht: Michael Boogerd – Thomas Cox
  • Mannen zwaargewicht: Juvat Westendorp – Rick Brandsteder
  • Vrouwen: Michella Cox – Amanda Tsatsos

Bekijk ook

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Mariano Pupi weet hoe hij zijn knieën moet gebruiken

Krachttraining voor vechtsporters! 'Lange termijn investering'

Krachttraining voor vechtsporters! ‘Lange termijn investering’

Het huwelijk van krachttraining en vechtsporten is een onderwerp van discussie in sportscholen

Jamal Ben Saddik: 'Niemand krijgt ons op de knieën'

Jamal Ben Saddik: ‘Niemand krijgt ons klein’

Jamal Ben Saddik scoorde gisteren een eerste ronde knock-out op Benjamin Adegbuyi

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page