Doden in de ring: Kritiek op boksbonden neemt toe Nieuws
Nieuws

Doden in de ring: Kritiek op boksbonden neemt toe

Doden in de ring: Kritiek op boksbonden neemt toe
Doden in de ring: Kritiek op boksbonden neemt toe

In juli werd de bokssport overschaduwd door twee doden.

Profbokser Artem Harutyunyan, die in juni in de ring stond tegen de inmiddels op 25 juli 2019 overleden Hugo Santillan, heeft een duidelijke mening en hij staat niet alleen. Hij krijgt bijval vanuit meerdere collega boksers maar ook organisaties zoals de Federatie van Duitse Professionele Boksers (BDB).

Harutyunyan neemt na de dood van boksers Santillan uit Argentinië en Maxim Dadaschew uit Rusland, de scheidsrechters, jury en wereld boksbonden onder vuur. "Het is een enorm probleem dat scheidsrechters en ringartsen het vechten te lang laten door gaan", zei de Duitse bokser tegen de "Hamburger Abendblatt".

Beschermend advies totaal genegeerd

Harutyunyan roept op tot meer verantwoordelijkheid van de wereld boksbonden. "Het is ongelooflijk dat ze boksers de ring in laten gaan zonder eerst een hersenonderzoek te hebben gedaan, iets dat moet worden gedaan vóór elk titelgevecht."

ZIE OOK >> Bokser sterft in de ring

Artem Harutyunyan had zelf op 15 juni in Hamburg gebokst tegen Santillan en deze verslagen. De Argentijn kreeg een flink aantal stoten tegen het hoofd te verduren. Daarna had de Federatie van Duitse Professionele Boksers (BDB) een beschermende maatregel opgelegd aan de Zuid-Amerikaan. Dit werd genegeerd. Slechts vijf weken later bokste hij tegen de Uruguayaanse Eduardo Javier Abreu en stierf. Slechts een paar dagen eerder was bokser Maxim Kazachstan overleden na een bokswedstrijd.

Niet schuldig

"Als het team van Santillian onze instructies had opgevolgd, zou hij nog steeds leven", zei BDB-president Thomas Puetz. Harutyunyan voelt zich niet schuldig aan de dood van Santillan, zei de in Armenië geboren Armeniër die in Hamburg woont, "hoewel ik weet dat mijn stoten schade hebben aangericht, maar als iedereen zich aan de regels houdt bij het boksen, hoeft er niemand te sterven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws