Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen

Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen

Devin Haney verslaat George Kambosos Jr in masterclass boksen

Devin Haney liet in een ware masterclass boksen zien wat hij in zijn mars heeft door in het Marvel Stadium, Australië George Kambosos Jr te verslaan. Kambosos Jr ging voor de ogen van het thuis publiek onderuit op punten.

Toen Devin Haney op 17-jarige leeftijd zijn professionele debuut maakte, was hij te jong om in Amerika een bokslicentie te krijgen. Het jaar was 2015. Hij reisde naar Tijuana, Mexico, waar hij slechts één ronde nodig had om de weinig bekende Gonzalo Lopez Rodriguez te slopen. Haney zou een vier overwinningen record hebben ​tegen de tijd dat hij in eigen land mocht uitkomen.

Minder dan zeven jaar later, veel eerder dan hij of Bill, zijn vader en trainer, ooit hadden kunnen verwachten, staat de 23-jarige nu alleen aan de top van de lichtgewicht divisie. Eén naam, één kampioen: voor het eerst sinds 1990 heeft deze een onbetwiste kampioen.

Geen knock-out

Het gevecht tussen Haney en Kambosos Jr ontvouwde zich in een ware masterclass. Halverwege derondes kwam Kambosos Jr in de problemen. Met elke passerende ronde namen zijn kansen op een puntenwinst af. Terwijl de behoefte aan een knock-out toenam. Maar door Haney’s kalmte, beweging en vaardigheid, er deed zich nooit een kans voor.

Maar Haney, die de jongste onbetwiste kampioen in het tijdperk van de vier titels werd met de unanieme beslissingswinst met twee scores van 116-112 en één van 118-110, kan tevreden terugkijken. Nu op 23-jarige leeftijd voegde Haney al de houder van de WBC-titel, de WBA, WBO en IBF-titels toe aan zijn nu volledige collectie. Wat de Amerikaan de volledige controle geeft over de lichtgewicht divisie

Bekijk ook

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! 'God genees hem'

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! ‘God genees hem’

Tyson Fury, de legendarische bokser heeft de harten gestolen van de fans. De reus met een klein hartje nam de tijd voor de 7-jarige aan botkanker lijdende River Rhodes en sprak een gebed uit voor genezing.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page