Home / Nieuws / Boks Nieuws / Deontay Wilder verdedigt titel tegen Dominic Breazeale

Deontay Wilder verdedigt titel tegen Dominic Breazeale

Niet anthony Joshua of Tyson Fury maar Dominic Breazeale zal de tegenstander zijn voor Deontay Wilder als deze zijn titel verdedigt.

Op een persconferentie eerder vandaag in New York City, heeft de WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder officieel aangekondigd dat hij zijn titel zal verdedigen tegen de verplichte uitdager, Dominic Breazeale op 18 mei in Barclays Center in Brooklyn, New York.

LEES OOK: Deontay Wilders vs Tyson Fury onbeslist

De wedstrijd vindt plaats op Showtime Championship Boxing en niet op pay-per-view zoals eerder aangekondigd. In de afgelopen weken werd Wilder agressief achtervolgd door streamingdienst DAZN, die hem een multi-fightpakket aanbood dat bijna $ 100 miljoen bedroeg.

Eindelijk een kans

Wilder was in december vorig jaar voor het laatst in actie te zien, toen hij met Tyson Fury vocht in een controversiële twaalfronde bokswedstrijd in het Staples Center in Los Angeles, Californië, welke eindigde in een onbeslist.

Een rematch met Fury was ophanden, totdat de Britse ster een exclusieve deal tekende in de Verenigde Staten met Top Rank en ESPN. Breazeale zegt anderhalf jaar gewacht te hebben op deze kans en ziet er naar uit de ring in te gaan met Wilder.

Bekijk ook

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Amir Khan zegt dat hij klaar is om tegen Conor McGregor te vechten na zijn gevecht met Terence Crawford op zaterdagavond.

REGIO NIEUWS UITGELICHT