Dennis Verhoeven is bokstrainer ondanks handicap! 'onbeperkt beperkt' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Dennis Verhoeven is bokstrainer ondanks handicap! 'onbeperkt beperkt'

Dennis Verhoeven is bokstrainer ondanks handicap! 'onbeperkt beperkt'

Dennis Verhoeven kreeg gisteren zijn deelcertificaat voor bokstrainer uitgereikt. Alhoewel Verhoeven een beperking heeft genaamd Artogrypose multiplex heeft dit hem niet tegengehouden om zijn bokstrainer certificaat te halen.

Niet alleen als bokstrainer is Verhoeven actief, in de ring boekte hij stevige successen. Zo is Verhoeven wereldkampioen boksen bij de WBC en Europees kampioen bij de EBU. Naast de prof prestaties deed Verhoeven het ook goed bij de amateurs en heeft meerdere titels behaald.

Zijn ervaring in de ring wil Verhoeven die zelf zegt 'onbeperkt beperkt' te zijn overbrengen op talenten en deze helpen naar een hoger niveau. Het deelcertificaat komt wel met een aantal richtlijnen. ,,Ik mag maximaal 5 personen tegelijk trainen en mag geen kinderen on der de 10 jaarles geven", zegt Verhoeven die al een aantal talenten traint tegen onze redactie vandaag.

Trots

,,In train nu Rachel Boomkens en Luciano Van Dolder, beide zijn grote talenten en ik ben blij met hen te trainen." Dat Verhoeven die het deelcertificaat kreeg uit handen van Mahmut Kirat (Muaythai Bond Nederland), is tot nu toe uniek. Voor zover bekend is Verhoeven de eerste bokstrainer met een beperking in ons land.

Verhoeven heeft de spierziekte Artogrypose Multiplex die normaal een progressief karakter heeft, en waardoor patienten in een rolstoel belanden. ,,Ik ben de eerste persoon waar de ziekte gestopt is en ik mobiel kan blijven ", zegt Verhoeven die als kind te vroeg geopereerd werd aan klompvoeten.

Niet te stoppen

,,Dit liep verkeerd af want de arts die de operatie uitvoerde werkte met besmet materiaal, waardoor het verkeerd mis ging. Men wilde mij in een tehuis doen maar mijn ouders hebben dit altijd geweigerd. Mijn vader is kortgeleden overleden, waardoor ik even stopte met de lessen te volgen tot bokstrainer. Maar pakte dit weer op. Ik ben er van overtuigd dat hij trots op mij is", aldus Verhoeven.

Niet alleen is Verhoeven actief als bokstrainer, ook lanceert hij zijn eigen lijn met bokshandschoenen. Ook zijn er al T-shirts met daarop 'Sledge Hammer' de bijnaam van Verhoeven. ,,Onder deze naam komen ook de bokshandschoenen uit", sluit Verhoeven af, die bewijst dat niets in de weg hoeft te staan om je sport ambities na te volgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws