Home / Nieuws / Boks Nieuws / De World Boxing Council kort rondes bokswedstrijden in

De World Boxing Council kort rondes bokswedstrijden in

World Boxing Council-voorzitter Mauricio Sulaiman heeft aangekondigd dat op aanbeveling van zijn medische commissie de duur van alle aangesloten kampioensgevechten nu tien rondes zal zijn in plaats van twaalf.

De maatregel wordt genomen voor de veiligheid van boksers wiens welzijn op de eerst plaats moet komen. Wereldkampioenschappen en zilveren kampioenschappen wedstrijden blijven twaalf ronden. Maar de commissie heeft verder aanbevolen om regionale kampioenschappen over acht ronden te voeren.

Mauricio legt uit: “Het is een feit dat boksers zeer snel worden verplaatst van vier rondes naar meer, als ze talenten blijken tot acht, tien en twaalf rondes. En dit kan gevaarlijk zijn. Als je een marathon loopt is het tweeënveertig kilometer dan je moet jezelf trainen om deze afstand te lopen. “

Alles voor de veiligheid

“Je moet vijf, tien, vijftien, twintig en meer rennen voordat je aan een marathon meedoet. In het boksen kun je niet direct van vier rondes naar twaalf rondes gaan. Dit is erg gevaarlijk.” Dus hoe zullen de boksers dit nieuws zelf ontvangen? Mauricio antwoordt: “Ze zullen het uiteindelijk verwelkomen. We moeten ze beschermen.

Het zijn krijgers, die bereid zijn te doen wat nodig is. Ze zouden vijftien, twintig of zelfs vijftig ronden vechten. Het is dus de plicht van de WBC om regels in te voeren om boksers te beschermen. Dit is een kwestie van veiligheid en het zal veel van de jonge boksers beschermen, die de kampioensrondes bereiken. “

Mannen en vrouwen boksen

Het is achtendertig jaar geleden dat Jose Sulaiman verklaarde dat kampioenschapsgevechten in duur zouden worden ingekort van vijftien rondes tot twaalf rondes. De duur van drie minuten rondes voor mannen boksers blijft ongewijzigd. Vrouwelijke boksers vechten twee minuten per ronde.

Bekijk ook

Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020

Na de opmerkelijke overwinning van Fury op Deontay Wilder

Nederlander Hubert Geven alsnog in blote vuist boksfinale

Geven die eerder gepland stond om de finale te vechten

🎥 | BOKSKONING: Tyson Fury groots onthaald in Engeland

Tyson Fury keerde dinsdag