Home / Nieuws / Boks Nieuws / De opties voor Gennady Golovkin in 2019

De opties voor Gennady Golovkin in 2019

MMA versus boksen: Gennady Golovkin klaar McGregor en Khabib

Gennady Golovkin is nog steeds in rust na zijn tweede controversiële gevecht tegen de populaire Mexicaanse vechter Saul Canelo Alvarez op 15 september jongstleden. Golovkin (38-1-1, 34 KOs) zal weer in actie komen in het eerste kwartaal van 2019, mogelijk zelfs tegen een van de wereldkampioenen. GGG wil een trilogevecht met Alvarez (51-1-2, 35 KOs), maar hij zal tot mogelijk september volgend jaar niet beschikbaar zijn voor een derde gevecht.

De rematch tegen Canelo was echt een  moeilijke voor Golovkin, die hem veel stoten op het hoofd gaf. Hoewel GGG en zijn fans denken dat hij gewonnen heeft, nam hij meer klappen in ontvangst dan met het gevecht tegen Kassim Ouma in 2011. Het is belangrijk dat Golovkin begin 2019 zijn volgende tegenstander verslaat.

Het is namelijk heel goed mogelijk dat eventuele nieuwe tegenstanders de blauwdruk van Canelo zullen volgen die hij afgelopen september heeft gemaakt. Volgens Fight News Asia is de theorie is dat Golovkin niet achteruit kan vechten als hij wordt aangevallen. Als dat waar zou zijn, dan kan Golovkin het zich niet veroorloven om achteruit te vechten tegen welke tegenstander dan ook.

Canelo’s promotors bij Golden Boy Promotions zijn zich ervan bewust dat ze niet te lang moeten wachten met een een derde gevecht tegen Golovkin. Als Golden Boy besluit om het trilogie-gevecht met GGG uit te stellen tot 2020. 

De dupe

Dan zou het moeten lijken als een poging om ervoor te zorgen dat hij een beetje ouder is voordat ze het risico nemen dat Canelo hem opnieuw aanpakt. Veel boksfans zijn van mening dat GGG beide partijen tegen Canelo sowieso heeft gewonnen, maar dat hij slachtoffer was van een overval in Las Vegas.

Bij onderzoek binnen de middengewicht afdeling, zou begin 2019 WBA ‘normale’ middengewicht kampioen Rob Brant de beste optie zijn voor Golovkin om makkelijk de titel te winnen. Canelo zal waarschijnlijk niet eerder tegen Golovkin vechten tot ten minste september 2019, en misschien wel helemaal niet. Promotor Eddie Hearn van Matchroom Boxing USA gaat wellicht niet riskeren dat Canelo verslagen wordt door Golovkin.

Winst

WBO-kampioen Demetrius Andrade zou een moeilijk tegenstander zijn voor Golovkin, vanwege de linkshandige houding van de Amerikaanse vechter, de lengte en de mobiliteit. Golovkin zou een manier moeten bedenken om al die voordelen die Andrade op hem heeft te overwinnen.

Het zou geen slam dunk overwinning voor Golovkin zijn zoals het was in zijn knock-out overwinning op Vanes Martirosyan. Golovkin zou een manier moeten bedenken om naar Andrade te gaan zonder de hele nacht door zijn linkerhand te worden tegengehouden.

Grote namen

Andere mogelijke tegenstanders (even terzijde gelaten voor welke organisatie ze op dit moment vechten) voor GGG in 2019 zouden zijn: Jermall Charlo, Rob Brant, Billy Joe Saunders, Daniel Jacobs, Demetrius Andrade, Saul Canelo Alvarez, Gilberto Ramirez en Jose Uzcategui.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page