De fatale knock-out die het leven van een bokser veranderde Nieuws
Nieuws

De fatale knock-out die het leven van een bokser veranderde

De fatale knock-out die het leven van een bokser veranderde
De fatale knock-out die het leven van een bokser veranderde

Je leest wel vaker dat een knock-out het leven van een sporter dusdanig kan veranderen dat de levens standaard daalt.

Het verhaal van Daniel Franco doet de haren rechtop staan, Franco werd wakker uit een coma na twee jaar geleden een bijna fatale knock-out te hebben geleden. Nu is hij op zoek naar antwoorden om te voorkomen dat een soortgelijke tragedie met andere vechters gebeurt.

In een interview met SI.com doet de jongen bokser uit de doken wat hem over kwam en hoe hij nog steeds lijdt aan de gevolgen van de knock-out. Een verdeelde aandacht tussen een privé kwestie en zijn bokswedstrijd wordt aangevoerd als het gevolg dat Franco de knock-out leed.

Diverse operaties

Franco was heftig verliefd op een meisje wat zijn aandacht van het trainen deed afleiden, hij vertelde zijn trainer dat hij klaar was om te vechten, maar in de praktijk bleek dit anders. De fatale klap zag hij dan ook niet aankomen, hij ging neer en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

In de dagen na de knock-out ging de bokser dusdanig achteruit dat hij diverse malen geopereerd moest worden, voor zijn leven werd gevreesd. Hij kwam bij uit coma maar was niet meer dezelfde als hij ooit was. Nu wil hij zijn levensverhaal gebruiken om boksers te behoeden voor dezelfde fout, lees hier het hele verhaal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws