Home / Nieuws / Boks Nieuws / De drie kampioenen van Anthony Joshua

De drie kampioenen van Anthony Joshua

Anthony Joshua moet gevecht tegen Alexander Povetkin weigeren
Youtube

Zoals zoveel vechters voor hem is ook Anthony Joshua een enorme fan van vechters en bestudeerd hij de geschiedenis van het boksen. Niet iedereen is om die reden in de ring gestapt. Er zijn namelijk uitzonderingen, zoals Jermain Taylor die heeft aangegeven niet echt een boksfan te zijn.

Tijdens een gastoptreden bij het TV-programma Top Gear, gaf Joshua aan dat zijn drie grootste zwaargewicht kampioenen Jack Johnson, Muhammad Ali en Mike Tyson zijn.

Geen slechte opsomming, misschien zelfs verrassend voor de jongere boksfans als je kijkt dat Jack Johnson als eerste wordt genoemd. Deze master boxer regeerde in de ring van 1908 tot 1915 en was zijn tijd ver vooruit met zijn defensieve capaciteiten en psychologische oorlogsvoering. 

Jack Johnson

“The Galveston Giant” had ook zo zijn gevechten buiten de ring. Hij groeide op in een tijd waar hij moest leren omgaan met racisme, dat inspireerde Joshua enorm om hem zodanig als eerste te benoemen.

Net als Johnson leefde Muhammad Ali ook in een tijd waar de gekleurde man veel uitdagingen kreeg te verwerken. En net als Johnson kon ook Ali hier mee omgaan.  Interessant en vernieuwend dus om te zien dat AJ iemand anders dan Ali op de eerste plaatst zet.

Mike Tyson

Voor wat betreft Tyson, die AJ heeft op nummer drie plaats, zullen de meeste fans waarschijnlijk vinden dat dit te hoog is op de lijst, maar Joshua groeide op met kijken en lezen over Tyson,  en “Iron Mike” was juist de reden dat hij in de eerste plaats aan de bokssport begon.

Ook plaatste Joshua, Tyson de jongste zwaargewicht vechter ooit, op zijn lijst vanwege de enorme opschudding die hij heeft gegenereerd. In termen van een van de meest consequent opmerkelijkste zwaargewichten, kunnen we het er allemaal over eens zijn dat Tyson in de top10-lijst van iedere boksfan hoort.

Goter dan groots

Joshua staat nu voor de taak om de status van groots te bereiken zoals de onsterfelijken op zijn lijst dat deden. Kan hij het doen? Komt er over vele jaren nog een tijd waarin de 22-0-ster wordt erkend als de geweldigste sporter aller tijden? Joshua heeft die grote bepalende gevechten nodig met mensen als Deontay Wilder en Tyson Fury, en het is te hopen dat hij ze snel krijgt.

Totdat hij bewijst dat hij de beste zwaargewicht vechter van zijn tijd is, kan Joshua er voorlopig alleen maar van dromen gevierd en vereerd te worden zoals zijn drie zwaargewicht helden. AJ heeft wel het voordeel van de tijd aan zijn kant.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page