Home / Nieuws / Boks Nieuws / De donkere kant van Tyson Fury vs Anthony Joshua

De donkere kant van Tyson Fury vs Anthony Joshua

Tyson Fury en Anthony Joshua die instemden met financiële voorwaarden voor een deal met twee gevechten. Hebben de opwinding bij de boks fans aangewakkerd.

Maar het nieuws over deze overeenkomst tussen de zwaargewicht bokstitanen veroorzaakte bezorgdheid onder Britse politici en wetshandhavers. Vooral de betrokkenheid van Daniel Kinahan, deed flink wat stof opwaaien.

Hoewel Kinahan nul geregistreerde arrestaties, beschuldigingen of veroordelingen heeft. Wordt hij door de autoriteiten beschuldigd van het leiden van The Kinahan Cartel. En is hij door talloze anderen veroordeeld voor zijn vermeende acties. Talloze anderen verwijzen in dit geval naar de regering.

Criminele organisatie

“Dit is geen gewone zakenman”, zegt Stephen Farry, Alliance Party van de vice-leider van Noord-Ierland en het huidige Britse parlementslid. Vanuit zijn woonplaats in Dubai, een manier om degenen die op jacht zijn naar zijn ondergang, legaal of anderszins te ontlopen. Leidt Kinahan naar verluidt de dagelijkse activiteiten van een criminele onderneming. Die naar schatting 1,13 miljard dollar in het zwarte circuit heeft gegenereerd aan omzet.

Drugshandel, wapensmokkel, geweld dat heeft geleid tot de dood van minstens 50 personen wordt in verband gebracht met Kinahan. “Daniel Kinahan, zoals we vorige maand in een beëdigde verklaring van de High Court hebben vernomen, is een crimineel meesterbrein. Die achter een van de grootste drugsvete’s en drugsoperaties in het land zit”, zegt Neale Richmond, Irish Fine Gael-politicus.

Invloedrijk figuur

Dus wat heeft iemand als Kinahan te maken met Tyson Fury versus Anthony Joshua? De man zwoegt namelijk achter de schermen in de bokswereld. Kinahan is gestaag uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke figuren van professioneel boksen.

Zoals Tyson Fury zelf onthulde in een Instagram-video was Kinahan ook verantwoordelijk voor het maken van de overeenkomst voor twee gevechten met Anthony Joshua. Kort nadat de video was geplaatst, beweerden de vertegenwoordigers van Fury dat ze niet op de hoogte waren van enige beschuldigingen. Overigens pleitte Joshua’s promotor Eddie Hearn ook van niets te weten.

Op dit punt lijkt het duidelijk waarom er alarmbellen zijn gegaan. Kinahan’s groeiende invloed op elite-boksen dreigt niet alleen de sport als geheel te infiltreren en te corrumperen. Het biedt ook de mogelijkheid om zichzelf en zijn medewerkers gemakkelijk te legitimeren via een omvangrijk mainstream-platform.

Hande er vanaf halen

“Veel mensen houden van sport, waaronder professioneel boksen. En kijken uit naar een match tussen Tyson Fury en Anthony Joshua”, zegt Farry. Maar het is van cruciaal belang dat we integriteit hebben in de sport … hij is geen fit en geschikt persoon om betrokken te zijn bij de promotie van professionele sport. Laat staan ​​een zeer spraakmakend evenement.”

Zelfs de leider van Fine Gael, Leo Varadkar, was ‘verbaasd’ om te horen over de betrokkenheid van Kinahan. En verklaarde dat het voor tv zenders ‘volkomen gepast’ zou zijn om hun handen af te trekken van het naderende evenement. Puur vanwege de associatie met georganiseerde misdaad.”

Bekijk ook

VIDEO: MMA-vechter betrapt pedofiel op strand Almere

Top worstelaar en MMA-vechter Joey Berkenbosch heeft afgelopen donderdag een betrapte pedofiel in bedwang gehouden ...

🎥 DOS SANTOS VS ROZENSTRUIK: Sranang Power of Brazil killer?

Aankomende zaterdagnacht staan Junior Dos Santos en Jairzinho Rozenstruik tegenover elkaar tijdens UFC 252. In ...

ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte

Ray Borg heeft zijn eerste openbare verklaring afgelegd sinds zijn UFC-ontslag. Hij werd genadeloos aan ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page