CORONAVIRUS: Nog zeker 12 maanden geen grote boks events Nieuws
Nieuws

CORONAVIRUS: Nog zeker 12 maanden geen grote boks events

CORONAVIRUS: Nog zeker 12 maanden geen grote boks events
CORONAVIRUS: Nog zeker 12 maanden geen grote boks events

Sportanalist Steve Bunce gelooft dat grote gevechten nog wel even op zich zullen laten wachten.

De grootste boks gevechten kunnen nog een jaar verwijderd zijn vanwege de coronavirus pandemie, heeft Steve Bunce van BBC Radio 5 Live gewaarschuwd. De sport is in de meeste landen stopgezet als gevolg van de uitbraak. De mogelijkheid om gevechten te organiseren zonder fans wanneer de beperkingen worden versoepeld, is door sommige promotors omarmd.

Te grote druk

De sport worstelt met de vraag of het organiseren van gevechten zonder fans zakelijk zinvol is, hoe vechtsport events de hulpdiensten extra onder druk kunnen zetten en hoe vechters grenzen kunnen overschrijden als reizen beperkt is.

In de 5 Live Boxing-podcast van deze week debatteerden BBC Sport-bokscorrespondent Mike Costello en analist Bunce of de sluiting een stortvloed van grote gevechten zal veroorzaken, of dat de dreiging van een tweede golf van het virus dat zal voorkomen. Bunce zei: "Als we allemaal een tweede corona golf verwachten en ik ben geen expert, wanneer plannen we dan een van deze potentiële grote gevechten?

Te gevaarlijk

'Ik denk dat we zeven of acht maanden moeten wachten en ik denk niet dat we tot april, mei en juni volgend jaar grote dingen zullen zien gebeuren. In theorie zullen mensen dan een beter idee hebben van waar we naartoe gaan. We kunnen geen fout maken en te vroeg gaan juichen. "

Promoters als Frank Warren, Bob Arum en Eddie Hearn, willen geen massale gevechten aangaan waarbij ze mensen in augustus of september voor promotionele optredens laten vliegen. "Ik denk niet dat dat genoeg tijd zal zijn om de gevechten samen te stellen en je kunt ze niet haasten. Zoals Arum heeft gezegd, vechten achter gesloten deuren, maar wie zal het geldverlies aan de poort compenseren? "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws