Home / Nieuws / Boks Nieuws / Claressa Shields uitgeroepen tot vrouwelijke bokser van het jaar 2018

Claressa Shields uitgeroepen tot vrouwelijke bokser van het jaar 2018

Youtube

Claressa Shields won alle vier van haar bokswedstrijden in 2018 en veroverde maar liefst drie middengewicht wereldtitels. En deze week is Shields door de Boxing Writers Association of America uitgeroepen tot vrouwelijke bokser van het Jaar.

Shields (8-0, 2 KOs) won alle vier van haar 2018 gevechten door unanieme beslissingen en eindigde het jaar met vijf wereldkampioenschappen.

Ze begon het jaar met het verslaan van Tori Nelson in januari om haar IBF- en WBC-wereldkampioenschappen super middengewicht te behouden.

Meerdere titels

Shields won de vacante IBF en WBA world middleweight titels door Hanna Gabriels te verslaan afgelopen juni. Ze won de vacante WBC middengewicht titel vorige maand met een overwinning op Hannah Rankin. En verdedigde vervolgens met succes alle drie haar titels op 8 december tegen Femke Hermans.

“Ik ben verrukt en vereerd om de Bokser van het jaar prijs te mogen ontvangen van de Boxing Writers Association of America,” zei Shields in een interview op de BWAA-website. “Het is een droom die uitkomt, en het bevordert mijn doel om het vrouwen boksen naar een hoger niveau te tillen.

Gelijke monniken, gelijke kappen

“In 2019 zijn mijn doelen om onbetwiste kampioen te worden, om te worden gerangschikt in de top 10 pond-voor-pond-lijst, ongeacht geslacht, en om vrouwen boksen op basis van gelijkheid met mannen te krijgen.”

Cecelia Braekhus is de enige andere ongeslagen wereldkampioen in het vrouwen boksen, zij zal de tweevoudig Olympische gouden medaillewinnaar Christina Hammer moeten verslaan om haar middengewicht titel te winnen.

Gevecht van het jaar

Ze waren gepland om vorige maand te vechten, maar Hammer moest zich terugtrekken vanwege een niet nader bekend gemaakte medische aandoening en Shields vocht in plaats daarvan met Rankin.

Hammer (23-0, 10 KOs) zal naar verwachting in maart tegen Shields boksen. Shields, 23, hoopt uiteindelijk Braeckhus (35-0, 9 KOs) tegen over zich te zien in wat het grootste gevecht zou zijn in de historie van het vrouwen boksen.

Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...