Home / Nieuws / Boks Nieuws / Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Het zwaargewichtdebuut van Oleksandr Usyk op 12 oktober gaat toch door.

Matchroom Boxing is er op de valreep in geslaagd om een ​​nieuwe tegenstander voor Oleksandr Usyk te vinden. Slechts vier dagen na kennisgeving nadat Tyrone Spong positief testte op doping.

Het is aan Chazz Witherspoon de eer om in Usyk zijn eerste zwaargewicht bokswedstrijd tegenstand te bieden. Het debuut van Usyk leek ernstig in gevaar met het uitvallen van de Surinaams-Nederlandse Spong, zo werd eerst gemeld dat er geen tegenstander voor Usyk te vinden was.

Spong had Usyk kunnen verslaan

Witherspoon heeft niet meer in de ring gestaan sinds een TKO-verlies in 2012 tegen Seth Mitchell. Hij heeft echter een winstreeks van 8 gewonnen bokswedstrijden, het verslaan van Nick Guivas, Galen Brown en Cory Phelps. Hij verloor tegen Tony Thompson en Chris Arreola.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Usyk tegen Witherspoon zal verliezen. Volgens boks experts is het een grote mismatch, “Spong had meer tegenstand geboden en zelfs een reële kans gehad om Usyk te verslaan, ik denk dat we het geluk hebben om Usyk alsnog te zien vechten,” luidt een van de commentaren op social media.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.