Home / Nieuws / Boks Nieuws / Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Chazz Witherspoon vervangt Tyrone Spong tegen Oleksandr Usyk

Het zwaargewichtdebuut van Oleksandr Usyk op 12 oktober gaat toch door.

Matchroom Boxing is er op de valreep in geslaagd om een ​​nieuwe tegenstander voor Oleksandr Usyk te vinden. Slechts vier dagen na kennisgeving nadat Tyrone Spong positief testte op doping.

Het is aan Chazz Witherspoon de eer om in Usyk zijn eerste zwaargewicht bokswedstrijd tegenstand te bieden. Het debuut van Usyk leek ernstig in gevaar met het uitvallen van de Surinaams-Nederlandse Spong, zo werd eerst gemeld dat er geen tegenstander voor Usyk te vinden was.

Spong had Usyk kunnen verslaan

Witherspoon heeft niet meer in de ring gestaan sinds een TKO-verlies in 2012 tegen Seth Mitchell. Hij heeft echter een winstreeks van 8 gewonnen bokswedstrijden, het verslaan van Nick Guivas, Galen Brown en Cory Phelps. Hij verloor tegen Tony Thompson en Chris Arreola.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Usyk tegen Witherspoon zal verliezen. Volgens boks experts is het een grote mismatch, “Spong had meer tegenstand geboden en zelfs een reële kans gehad om Usyk te verslaan, ik denk dat we het geluk hebben om Usyk alsnog te zien vechten,” luidt een van de commentaren op social media.

Bekijk ook

Wereldkampioen boksen opgepakt voor rijden met drank op

Volgens TMZ Sports werd de voormalige lichtgewicht

Carnavalspak Deontay Wilder oorzaak verlies tegen Tyson Fury

Na 7 slopende rondes gooide het team van Wilder

🎤 | Bokskampioen Tyson Fury start zang carrière in de ring?

Zaterdagnacht claimde Tyson Fury de WBC