Cecilia Braekhus verdedigt titel in laatste bokswedstrijd op HBO - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Cecilia Braekhus verdedigt titel in laatste bokswedstrijd op HBO

Cecilia Braekhus verdedigt titel in laatste bokswedstrijd op HBO

Cecilia Braekhus verdedigt titel tijdens HBO's laatste bokswedstrijd
Foto: Facebook

Cecilia Braekhus zal een “leven van bloed, zweet en tranen” op het spel zetten als ze haar onbetwiste world welterweight-titel verdedigt in het hoofdevenement van HBO’s bokzwanenzang op 8 december.

Braekhus, algemeen beschouwd als de beste vrouwelijke pond-voor-pond bokser die de ring siert, staat tegenover Aleksandra Magdziak-Lopes in het StubHub Center in Carson, Californië.

De ongeslagen kampioene behield alle vier de titels in het eerste vrouwelijke gevecht dat HBO in mei liet zien terwijl zij er in slaagde om in de zevende ronde, de voormalige WBC middengewichtkampioen Kali Reis te verslaan.

Laatste wedstrijd

Braekhus, 37 jaar, zal nu de laatste bokswedstrijd van de Amerikaanse tv-gigant sieren en 45 jaar durende berichtgeving beëindigen die begon in 1973 toen George Foreman onbetwiste zwaargewicht kampioen Joe Frazier in twee ronden in Jamaica versloeg.

“Ik ken Aleksandra heel goed en dit zal voor mij een zware uitdaging zijn”, zei de Noor, die alle 34 gevechten heeft gewonnen, negen door knock-out, sinds hij 11 jaar geleden professioneel werd.

Dankbaar

“Mijn dank gaat uit naar HBO om mij dit laatste gevecht op de zender te laten doen. Ik beloof nog een groot gevecht te leveren, nog een thriller. Mijn laatste gevecht was erg spannend en deze wordt ook goed. Ik doe geen saaie gevechten. ” Aldus Braekhus in haar commentaar.

Bekijk ook

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

UFC kampioen bang voor pak slaag van ex-Glory’s Pereira (video)

Hij staat niet bepaalt te juichen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page