Home / Nieuws / Boks Nieuws / Cecilia Braekhus verdedigt titel in laatste bokswedstrijd op HBO

Cecilia Braekhus verdedigt titel in laatste bokswedstrijd op HBO

Cecilia Braekhus verdedigt titel tijdens HBO's laatste bokswedstrijd
Foto: Facebook

Cecilia Braekhus zal een “leven van bloed, zweet en tranen” op het spel zetten als ze haar onbetwiste world welterweight-titel verdedigt in het hoofdevenement van HBO’s bokzwanenzang op 8 december.

Braekhus, algemeen beschouwd als de beste vrouwelijke pond-voor-pond bokser die de ring siert, staat tegenover Aleksandra Magdziak-Lopes in het StubHub Center in Carson, Californië.

De ongeslagen kampioene behield alle vier de titels in het eerste vrouwelijke gevecht dat HBO in mei liet zien terwijl zij er in slaagde om in de zevende ronde, de voormalige WBC middengewichtkampioen Kali Reis te verslaan.

Laatste wedstrijd

Braekhus, 37 jaar, zal nu de laatste bokswedstrijd van de Amerikaanse tv-gigant sieren en 45 jaar durende berichtgeving beëindigen die begon in 1973 toen George Foreman onbetwiste zwaargewicht kampioen Joe Frazier in twee ronden in Jamaica versloeg.

“Ik ken Aleksandra heel goed en dit zal voor mij een zware uitdaging zijn”, zei de Noor, die alle 34 gevechten heeft gewonnen, negen door knock-out, sinds hij 11 jaar geleden professioneel werd.

Dankbaar

“Mijn dank gaat uit naar HBO om mij dit laatste gevecht op de zender te laten doen. Ik beloof nog een groot gevecht te leveren, nog een thriller. Mijn laatste gevecht was erg spannend en deze wordt ook goed. Ik doe geen saaie gevechten. ” Aldus Braekhus in haar commentaar.

Bekijk ook

Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers

De Nederlandse Boksbond is niet blij met het WFL Boxing Influencers event wat hedenavond 15 ...

Officieel: Anthony Joshua tegen Jarrell Miller bevestigd

Officieel: Anthony Joshua tegen Jarrell Miller bevestigd

We hebben een gevecht zegt boks promotor Eddie Hearn vandaag op twitter, hij maakte officieel ...

Verplicht: Dillian Whyte en Dominic Breazeale ‘moeten’ boksen

Dillian Whyte en Dominic Breazeale zijn door de WBC bevolen om te vechten voor de ...