Home / Nieuws / Boks Nieuws / Carnavalspak Deontay Wilder oorzaak verlies tegen Tyson Fury

Carnavalspak Deontay Wilder oorzaak verlies tegen Tyson Fury

Naar het gevecht der boksgiganten van afgelopen zaterdag waar Tyson Fury de WBC titel van Deontay Wilder afsnoepte keek de wereld verbaasd mee.

Na 7 slopende rondes gooide het team van Wilder de handdoek in de ring, de kampioen was flink aangeslagen vanaf de eerste ronde en kampte met een brute oorblessure welke de benen van de Amerikaan er uit liet zien als elastiekjes. Het evenwicht orgaan van Wilder zou aangetast zijn.

Toch lijkt de trainer van Wilder, Jay Deas er een ander idee over te hebben, hij geeft het pak wat Wilder droeg tijdens de opkomst voor het gevecht de schuld.

Gekkenwerk

“Zijn benen zagen er in het begin al niet geweldig uit. Ik dacht niet dat zijn benen eruit zagen zoals deze er normaal uitzien. Ik weet dat hij in dat pak naar de ring kwam, wat erg zwaar was,” zegt Deas.

Heeft Deas gelijk? Analyse van de opkomst lijkt aan te tonen dat Wilder toch ietwat moeizaam liep. Fury leek het slimmer te hebben aangepakt en werd zittend op een troon gekleed als koning binnen gerold. Overigens koste het pak van Wilder een flinke duit, de bokser moest er bijna €20.000 voor neertellen.

Bekijk ook

Holloway sloopt Kattar in 5 ronden durend bloedbad (video)

Max Holloway toonde een andere vechter dan dan hij ooit was in zijn gevecht met ...

MMA-talent scoort 1e vette UFC knock-out van 2021 (video)

Punahele Soriano had de eer de eerste knock-out van het UFC 2021 seizoen te scoren. ...

BREAKING: Dana White ‘Khabib overweegt terugkeer gevecht’

Khabib Nurmagomedov de UFC-lichtgewicht kampioen lijkt uit pernsien te komen. UFC President DanaWhite kondigde vanavond ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page