Canelo Alvarez in titelgevecht tegen Billy Joe Saunders - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Canelo Alvarez in titelgevecht tegen Billy Joe Saunders

Canelo Alvarez in titelgevecht tegen Billy Joe Saunders

Op 2 mei zal de Engelsman Billy Joe Saunders zijn supermiddengewicht WBO titel verdedigen tegen de Mexicaan Canelo Alvarez.

De kogel is door de kerk, de Mexicaanse super bokser Canelo Alvarez zal in een titelgevecht te zien zijn tegen Billy Joe Saunders. Het gevecht zal plaatsvinden op 2 mei in de T-Mobile Arena, Las Vegas. De datum is specifiek gekozen omdat deze net voor de Mexicaanse Cinco de Mayo (‘vijf mei’) een feestdag ligt.

Alvarez en Saunders waren al enige tijd in onderhandeling voor het aanstaande gevecht. De Mexicaan die welhaast onverslaanbaar lijkt zal in de Engelsman een taaie tegenstander treffen met een record van (29-0, 14 KO). Het record van Alvarez staat op (53-1-2, 36 KO).

Dik salaris

De Engelsman krijgt het hoogste loon in zijn carrière voor dit gevecht. Saunders verwierp een eerder bod en onderhandelde uiteindelijk $ 8 miljoen aan gage. Volgens de overeenkomst met het DAZN-streamingplatform is de Mexicaan 35 miljoen gegarandeerd.

Als Alvarez wint en niet teveel schade lijdt, moet hij op 12 september, de trilogie voltooien met Gennady Golovkin (40-1-1, 35 KO). Verwacht wordt dat de officiële bevestiging van de Canelo vs Saunders strijd binnen enkele dagen zal komen.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page