Home / Nieuws / Boks Nieuws / Canelo Alvarez in titelgevecht tegen Billy Joe Saunders

Canelo Alvarez in titelgevecht tegen Billy Joe Saunders

Op 2 mei zal de Engelsman Billy Joe Saunders zijn supermiddengewicht WBO titel verdedigen tegen de Mexicaan Canelo Alvarez.

De kogel is door de kerk, de Mexicaanse super bokser Canelo Alvarez zal in een titelgevecht te zien zijn tegen Billy Joe Saunders. Het gevecht zal plaatsvinden op 2 mei in de T-Mobile Arena, Las Vegas. De datum is specifiek gekozen omdat deze net voor de Mexicaanse Cinco de Mayo (‘vijf mei’) een feestdag ligt.

Alvarez en Saunders waren al enige tijd in onderhandeling voor het aanstaande gevecht. De Mexicaan die welhaast onverslaanbaar lijkt zal in de Engelsman een taaie tegenstander treffen met een record van (29-0, 14 KO). Het record van Alvarez staat op (53-1-2, 36 KO).

Dik salaris

De Engelsman krijgt het hoogste loon in zijn carrière voor dit gevecht. Saunders verwierp een eerder bod en onderhandelde uiteindelijk $ 8 miljoen aan gage. Volgens de overeenkomst met het DAZN-streamingplatform is de Mexicaan 35 miljoen gegarandeerd.

Als Alvarez wint en niet teveel schade lijdt, moet hij op 12 september, de trilogie voltooien met Gennady Golovkin (40-1-1, 35 KO). Verwacht wordt dat de officiële bevestiging van de Canelo vs Saunders strijd binnen enkele dagen zal komen.

Bekijk ook

Fury vs.Wilder 3 krijgt andere datum

De strijd tussen zwaargewichtkampioen Tyson Fury en Deontay Wilder staat nog steeds gepland, maar het ...

GERMAINE DE RANDAMIE: ‘De UFC toont mij geen respect’

De Nederlandse UFC vechter Germaine de Randamie zegt dat de UFC haar wel wat meer ...

ZIEKENHUIS OPNAME: Bellator verliest headliner voor donderdag

De headliner van het Bellator event van donderdag in Milaan, Italië is afgelast. Paul Daley ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page