Canelo Alvarez domineert Gennady Golovkin in derde gevecht
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Canelo Alvarez domineert Gennady Golovkin in derde gevecht

Canelo Alvarez domineert Gennady Golovkin in derde gevecht

Canelo Alvarez domineert Gennady Golovkin in derde gevecht

Canelo Alvarez versloeg Gennady Golovkin op unaniem besluit om hun trilogie te beëindigen eerder vandaag in Las Vegas. Canelo blijft de WBA, WBC, IBF & WBO super-middengewicht wereldkampioen, ondanks de discutabele scorekaarten van 116-112, 115-113, 115-113.

De Mexicaanse ster Canelo won 10 of 11 van de 12 ronden in de ogen van de meeste fans en waarnemers. Maar de juryleden zagen de dingen heel anders en veroorzaakten controverse door het gevecht anders te scoren. Het gevecht begon toen beide mannen elkaar in het midden van de ring ontmoetten en geen van beiden een stap achteruit wilden doen.

Het was ongetwijfeld een trage start van Golovkin (GGG), die begon te scoren in de derde nadat hij werd geraakt met verschillende harde linkse hoeken en bovenhandse rechter stoten van Canelo. In ronde vier werd dit patroon voortgezet terwijl de jongere man zijn 40-jarige rivaal domineerde.

Schaduw van zichzelf

De bokser uit Kazachstan leek een schaduw van zijn vroegere zelf en bood heel weinig om de aanval van de Mexicaan af te schrikken. Even in de achtste stapte Golovkin naar voren en verhoogde zijn output. De reactie was onmiddellijk en hij werd verpletterd met nog een andere harde rechtse die hem dwong om weer een stap terug te doen.

In ronde negen had GGG eindelijk zijn eerste positieve momenten van het gevecht toen hij een combinatie van hoeken in elkaar zette die zijn tegenstander dwong om zich tegen de touwen te verbergen. De Kazach zette deze agressie voort tot in de tiende, maar Canelo liet dit natuurlijk niet liggen en vocht terug ondanks tekenen van vertraging.

Schaamteloos

Hoe dan ook, de Mexicaan stond ver genoeg voor dat Golovkin schaamteloos een knock-out nodig had op weg naar de laatste twee rondes. GGG ging precies daar naar op zoek, maar Canelo bleef staan en zag zijn overwinning al komen. De jury kende hem een ​​unaniem besluit toe om de trilogie te beëindigen met scores van 116-112, 115-113, 115-113.

Ironisch genoeg, na alle controverse rond de juryleden die in zijn voordeel waren voor hun laatste twee gevechten, was Canelo slechts één ronde verwijderd van zwaar beroofd te worden door twee van de scorende officials tijdens hun derde ontmoeting.

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page