Brute vechtsport Bare Knuckle wint aan populariteit Nieuws
Nieuws

Brute vechtsport Bare Knuckle wint aan populariteit

Brute vechtsport Bare Knuckle wint aan populariteit
Brute vechtsport Bare Knuckle wint aan populariteit

In Nederland is het Bare Knuckle boksen nog niet onder het grote publiek zo bekend als boksen of kickboksen.

Het buitenland daarentegen lijkt de sport te omarmen ondanks het brute karakter en de bloederige gevechten. Er zijn een aantal Nederlandse vechters actief in het Bare Knuckle zoals Hubert Geven. Ooit ontstaan in Amerika en Engeland maakt het Bare Knuckle daar nu een stevige groei door.

Toch gaan er stemmen op het Bare Knuckle naar Nederland te halen, er wordt zelfs gesteld dat het veiliger is dan het reguliere boksen. Bij het Bare Knuckle worden geen handschoenen gebruikt, bij boksen wel, dat brengt het risico op bijvoorbeeld een gebroken hand met zich mee.

Veel bloed

Een Bare Knuckle bokser stoot 85% naar het lichaam waar zachtere delen zijn, als men het hoofd raakt staan er vaak blessures die veel bloed lijken te produceren. volgens experts zoals MMA legende Bas Rutten komt dat door de adrenaline en het pompen van het hart. Na een aantal seconden of minuten rust is dat een stuk minder.

Het brute karakter van de sport trekt verschillenden soorten vechtsport fans aan, van boksen tot kickboksen en meer. In Engeland is Bare Knuckle legaal en wordt er veel bericht over wedstrijden, zo had The Daily Star een interessant interview met Jay Eggleston een van de topvechters, hij bevestigd dat het Bare Knuckle veiliger is dan boksen en als sport groeit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws