BREAKING: Manny Pacquiao vs Gennady Golovkin november 2020
Home / Nieuws / Boks Nieuws / BREAKING: Manny Pacquiao vs Gennady Golovkin november 2020

BREAKING: Manny Pacquiao vs Gennady Golovkin november 2020

BREAKING: Manny Pacquiao vs Gennady Golovkin november 2020

BoxingNews24 meldt maandag dat een gevecht tussen Manny Pacquiao en Gennady Golovkin gepland staat voor november 2020. Het zal plaatsvinden in Las Vegas.

8 november is volgens BoxingNews24 de datum waarop Manny Pacquiao en Gennady Golovkin de strijd met elkaar zullen aangaan in de MGM Grand, Las Vegas. Manny Pacquiao is de enige wereldkampioen in acht divisies in de geschiedenis van het boksen en heeft twaalf grote wereldtitels gewonnen.

Hij was de eerste bokser die het lineaire kampioenschap in vijf verschillende gewichtsklassen won, de eerste bokser die grote wereldtitels won in vier van de acht “glamour-divisies”: vlieggewicht, vedergewicht, lichtgewicht en weltergewicht. En is de enige bokser die in vier decennia (jaren 1990, 2000, 2010 en 2020) wereldtitels heeft behaald.

Groots gevecht

Golovkin staat ook bekend onder zijn bijnaam “GGG” of “Triple G”, is een Kazachstaanse professionele bokser. Hij is een tweevoudig middengewicht wereldkampioen, die de IBF- en IBO-titels sinds 2019 behaalde. Hij bezat eerder de verenigde WBA (Super), WBC, IBF en IBO-titels tussen 2014 en 2018 en werd gerangschikt als ’s werelds beste bokser, pond voor pond, van september 2017 tot september 2018.

Golovkin verloor al zijn titels, evenals zijn ongeslagen record, na een verlies voor Álvarez in 2018. Hij herwon zijn IBF- en IBO-titels door Derevianchenko te verslaan in 2019. Als de berichtgeving klopt van BoxingNews24 dan staat de boks fans een groots gevecht te wachten.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page