Home / Nieuws / Boks Nieuws / BREAKING: Canelo Alvarez in titelgevecht met Sergey Kovalev

BREAKING: Canelo Alvarez in titelgevecht met Sergey Kovalev

BREAKING: Canelo Alvarez in titelgevecht met Sergey Kovalev

Canelo Alvarez zal twee gewichtsklassen omhoog gaan en Sergey Kovalev uitdagen voor de licht zwaargewicht titel.

Middengewicht kampioen Alvarez (52-1-2, 35 KO’s), de Mexicaanse superster die tot de beste in de sport behoort, gaat twee gewichtsklassen omhoog om de zwaargewicht titelhouder van de WBO, Kovalev uit te dagen (34-3-1, 29 KO’s) op 2 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

Kovalev, 36, weigerde oorspronkelijk een last-minute aanbieding zodat hij zijn titel vorige maand in zijn geboortestad Chelyabinsk, Rusland, kon verdedigen. “The Krusher” werd bijna verslagen in ronde 8, maar maakte een verrassende comeback om verplichte uitdager Anthony Yarde drie ronden later de overwinning af te snoepen.

Wereldtitel afgenomen

Alvarez, 29, kondigde uiteindelijk aan dat hij niet zou vechten in Las Vegas tijdens het Mexicaanse weekend van de onafhankelijkheid en het gerucht ging dat hij met een aantal tegenstanders zou onderhandelen. Ondertussen werd hij ontdaan van zijn IBF-titel voor het niet accepteren van een gevecht tegen Sergiy Derevyanchenko.

Hoewel Kovalev beslist voorbij zijn prime is, blijft hij gevaarlijk vanwege zijn voordelen in grootte en kracht tegen Alvarez, samen met zijn vermogen om te boksen. Alvarez heeft niet gevochten sinds hij in mei Daniel Jacobs tegenover zich zag voor het middengewicht eenwording gevecht.

Bekijk ook

Wereldkampioen boksen opgepakt voor rijden met drank op

Volgens TMZ Sports werd de voormalige lichtgewicht

Carnavalspak Deontay Wilder oorzaak verlies tegen Tyson Fury

Na 7 slopende rondes gooide het team van Wilder

🎤 | Bokskampioen Tyson Fury start zang carrière in de ring?

Zaterdagnacht claimde Tyson Fury de WBC