Boskicoon Tyson Fury is woest! 'Ze moeten een schop krijgen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boskicoon Tyson Fury is woest! 'Ze moeten een schop krijgen'

Boskicoon Tyson Fury is woest! 'Ze moeten een schop krijgen'

Tyson Fury is woest en niet zo'n beetje ook. Volgens de Britse bokser heeft de jury de carrière van Jack Catterall compleet vernietigd.

WBC-kampioen zwaargewicht Fury heeft zware kritiek. Hij is boos over de score over het gevecht tussen de onbetwiste junior-kampioen weltergewicht Josh Taylor en verplichte uitdager Jack Catterall. Taylor won afgelopen zaterdag een controversiële twaalfronde clash in een gevecht. Waarvan veel waarnemers vonden dat Catterall genoeg had gedaan om te winnen (lees verder onder video).

Catterall zorgde voor een zeer moeilijke wedstrijd en sloeg Taylor ook voor het eerst in zijn carrière naar het canvas. De jury zag Taylor als de overwinnaar op twee kaarten met een score van 113-112 en 114-111, terwijl de derde Catterall zag als de winnaar 113-112.

Geen Britse jury

Fury zegt dat Catterall de rechtmatige winnaar van de wedstrijd is. ,,Ik denk dat de jurering tegenwoordig een schande is. Ik denk dat ze een goede schop onder hun kont voor nodig hebben. Ze kunnen de beslissing nu niet meer veranderen", zegt Fury.

,,Maar ze hebben het leven en de carrière van Jack Catterall absoluut verwoest. Het is een schande", aldus een woeste Fury. Ten gevolge van het Caterall incident, zal er geen Britse jury aanwezig zijn voor het komende gevecht van Fury met Dillian Whyte op 23 april in het Wembley Stadium.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws