Bokswereld meldt eerste dodelijke slachtoffers coronavirus Nieuws
Nieuws

Bokswereld meldt eerste dodelijke slachtoffers coronavirus

Bokswereld meldt eerste dodelijke slachtoffers coronavirus
Bokswereld meldt eerste dodelijke slachtoffers coronavirus

De mensheid is ondergedompeld in een van de ergste crises die de mensheid ooit heeft getroffen.

Voordat het Coronavirus in ons leven kwam, was er geen enkele week dat we niet genoten van boksen op internet, op tv of live. De laatste door Boxrec geregistreerde boks evenementen waren op 15 maart in Zuid-Afrika en Duitsland.

De hele wereld lijdt onder de verwoestingen van Covid-19, die leeftijd, kleur of geloof niet respecteert ook de bokswereld ontsnapt hier niet aan, zoals voormalige Amerikaanse boksers Derrick Jefferson en Travis Kauffman, evenals enkele leden van de Turkse en Kroatische Olympische boksteams, die positief op het virus hebben getest.

Eerste doden

Helaas verloor de Amerikaanse journalist Ron Ross de strijd tegen het virus, evenals de Puerto Ricaanse bokstrainer en cutman Nelson Cuevas, de eerste twee boksslachtoffers die door Covid-19 werden gedood. Zij zijn de eerste dodelijk slachtoffers in de bokswereld volgens de WBA (World Boxing Association).

Voordat het virus zich over de hele wereld verspreidde, vonden er de afgelopen decennia ononderbroken duizenden en duizenden gevechten plaats en was er geen dag zonder boksen. Voor nu moeten we tevreden zijn met sociale afstand (met behulp van sociale media en alternatieve begroetingen), zoals wanneer de scheidsrechter elke bokser naar zijn hoek stuurt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws