Boksteam NL: 3 finalisten op Golden Gloves-toernooi Nieuws
Nieuws

Boksteam NL: 3 finalisten op Golden Gloves-toernooi

Het gaat goed met het Nederlandse boksteam in Belgrado, maar liefst 3 boksers bereikten de finale van het Golden Gloves-toernooi.

In de 75 kg won Max van der Pas met 2-1 van de Algerijn Younes Nemouchi. Max komt in de finale uit tegen Valeri SIRBU uit Moldavië. Gisteren werd de wedstrijd van VAN DER PAS in de kwartfinale uitgeroepen tot “Bout of the Day”.

De strijd om de titel in de categorie tot 81 kg. is verdeeld in 2 groepen. In poule A won Artjom Kasparian door RSC in de 3e ronde wegens een blessure van Stepan HREKUL uit de Oekraïne.

Top prestaties

In poule B won de andere Nederlandse vertegenwoordiger Rick de Nooijer met 2-1 van de Serviër Nikola STAPANOVIC. Hij komt morgen uit tegen de Bulgaar Blagoy NAYDENOV.

ZIE OOK >> Top prestaties Boksteam NL in Belgrado

Enrico La Cruz en Zekaria Elhaj strandden beiden in de halve finale. Enrico verloor met 2-1 van Abdeli YAHIA uit Algerije, terwijl Zekaria zijn meerdere moest erkennen in Dejan DASIC uit Servië.