Home / Nieuws / Boks Nieuws / TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd

TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd

TRIEST NIEUWS: Bokstalent Javier Gonzales overlijdt op 21-jarige leeftijd

Bokstalent Javier Gonzalez is op 21-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Het Mexicaanse bokstalent laat zijn land in rouw achter.

In juni vorig jaar werd bij González een invasieve kanker ontdekt in de lymfeklieren in zijn nek en lies. Hij vocht een jaar tegen de ziekte. Maandag verloor hij echter de strijd. Als amateur had de het talent 180 gevechten en won hij drie gouden medailles op nationaal niveau.

Veel te jong

Hij maakte zijn professionele boksdebuut op 5 december 2015 onder de promotionele leiding van Fernando Beltrán’s Promociones Zanfer. Vanaf dat eerste gevecht toonde hij zijn potentieel en talent. In zijn laatste gevecht, op 13 april 2019 in de Arena Monterrey, overtrof hij Rodrigo Saúl González.

De dood van Gonzalez laat het Mexicaanse boksen in rouw achter. Een bokser die volgens velen in het land een toekomstige superster in de sport zou worden. Javier González stierf maandag op de veel te jonge leeftijd van 21 jaar.

Bekijk ook

ONE Championship tekent jong Muaythai supertalent

De grootste vechtsport organisatie in Azie heeft het vrouwelijk Muaytahi supertalent Ann ‘Supergirl’ Jaroonsak getekend. ...

🎥 DOOD VADER: President Kadyrov troost UFC Kampioen Khabib

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov troostte UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov, na de dood van ...

Deontay Wilder trekt zich niet terug uit gevecht met Tyson Fury

Het derde gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury blijkt door te gaan. Wilder stapt ...