TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd Boks Nieuws
Boks Nieuws

TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd

TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd
TRIEST NIEUWS: Bokstalent overleden op 21-jarige leeftijd

Bokstalent Javier Gonzalez is op 21-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Het Mexicaanse bokstalent laat zijn land in rouw achter.

In juni vorig jaar werd bij González een invasieve kanker ontdekt in de lymfeklieren in zijn nek en lies. Hij vocht een jaar tegen de ziekte. Maandag verloor hij echter de strijd. Als amateur had de het talent 180 gevechten en won hij drie gouden medailles op nationaal niveau.

Veel te jong

Hij maakte zijn professionele boksdebuut op 5 december 2015 onder de promotionele leiding van Fernando Beltrán's Promociones Zanfer. Vanaf dat eerste gevecht toonde hij zijn potentieel en talent. In zijn laatste gevecht, op 13 april 2019 in de Arena Monterrey, overtrof hij Rodrigo Saúl González.

De dood van Gonzalez laat het Mexicaanse boksen in rouw achter. Een bokser die volgens velen in het land een toekomstige superster in de sport zou worden. Javier González stierf maandag op de veel te jonge leeftijd van 21 jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws