Boksrecord Deontay Wilder niks waard! 'Mickey Mouse lijst'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksrecord Deontay Wilder niks waard! ‘Mickey Mouse lijst’

Boksrecord Deontay Wilder niks waard! ‘Mickey Mouse lijst’

Voorafgaand aan zijn zwaargewicht gevecht met Tyson Fury in oktober, is het boksrecord van Deontay Wilder onder de loep genomen. Een vernietigende infographic geproduceerd door Touch Gloves Boxing,maakt gehakt van de lijst met tegenstanders.

De infographic laat zien dat 19 van de eerste 39 tegenstanders van de Bronze Bomber niet gerangschikt waren. Terwijl 12 van de getoonde vechters buiten de top 100 boksers ter wereld vielen. De afbeelding van Touch Gloves Boxing is afgelopen week opgedoken op Twitter met de vermelding: “Deontay Wilder’s Mickey Mouse record.”

Verliezer

De lijst laat zien dat Artur Szpilka de op een na hoogst gerangschikte tegenstander van Wilder was vóór 2017. Szpilka bleek een lastige tegenstander voor de Bronze Bomber in hun gevecht in 2016, waarbij hij veel van Wilders stoten ontweek. Uiteindelijk werd Szpilka uitgeschakeld in de negende ronde van dat gevecht .

Sindsdien heeft Wilder nog vijf keer gevochten om een ​​​​carrière van 44 gevechten te voltooien, waarbij hij met name slechts één keer verloor van Fury in 2020. Naast Luis Ortiz is Fury de hoogst gerangschikte bokser die de Bronze Bomber heeft gevochten op de vierde plaats op de officiële wereldranglijst voor boksen.

Bekijk ook

Rico rivaal staat op! ‘Glory, teken deze kickbokser’ (video)

Rico Verhoeven vocht afgelopen weekend een monster gevecht uit met Jamal Ben Saddik.

UFC’er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht

Paulo Costa vs Marvin Vettori is misschien wel het grootste verhaal dat uit UFC Vegas 41 dit weekend kwam.

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page