Boksmatch Vasiliy Lomachenko vs. Teofimo Lopez in gevaar – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksmatch Vasiliy Lomachenko vs. Teofimo Lopez in gevaar

Boksmatch Vasiliy Lomachenko vs. Teofimo Lopez in gevaar

Vasiliy Lomachenko vs. Teofimo Lopez is in gevaar vanwege een geldgeschil. Lopez wil naar verluidt meer dan de beurs van $ 1,2 miljoen.

Hoewel de UFC zich in een gunstige positie bevindt en dus uitstekend werk heeft geleverd bij het boeken van grote titelgevechten. Zelfs tijdens de COVID-19-pandemie, kan hetzelfde niet worden gezegd over bokspromoties.

Corona gooit roet in het eten

Top Rank Boxing heeft zowel Vasiliy Lomachenko als Teofimo Lopez op het rooster. Wat het theoretisch gemakkelijker maakt om een ​​enorme lichtgewicht kampioenschap wedstrijd te organiseren. Als we niet in een pandemie zaten, hadden we deze strijd vrijwel zeker al zien gebeuren.

Maar nu gebeurt het misschien helemaal niet dit jaar. Mike Coppinger van The Athletic zegt dat de mega-clash nu uit elkaar dreigt te vallen als gevolg van Lopez ‘ongenoegen over het gerapporteerde’ neem het of laat het ‘gage aanbod van $ 1,2 miljoen.

Aanbod afgewezen

Eerder deze week accepteerde Lomachenko een financieel pakket dat hem meer dan $ 3,25 miljoen zal opleveren voor de match. Lopez, die donderdag 23 werd, verwierp naar verluidt een bod van meer dan $ 1,2 miljoen.

$ 1,2 miljoen zou een carrière hoogtepunt zijn voor Lopez, die de regerende IBF-kampioen is nadat hij afgelopen december de titel van Richard Commey had weggenomen. Hij ontving een gage van $ 500.000 voor de Commey-wedstrijd, met zijn blik op Lomachenko in 2020.

Geld te weinig

Interessant genoeg werd deze wedstrijd van 3 oktober overwogen om uitgezonden te worden op ESPN-televisie in plaats van ESPN PPV. Maar zonder inkomstenstromen zoals pay-per-view-inkomsten, gate-inkomsten, sitekosten, enz.

Creëert het een moeilijke economische situatie voor bokspromotors, wiens bottomlines niet precies hetzelfde zijn als de UFC. Top Rank heeft wel een deal met ESPN, maar het is ook veel kleiner dan het contract van de UFC, dus het is niet zo dat ze enorme gegarandeerde bedragen per evenement hebben.

Meer geld

Als zodanig zien we promotors over de hele bokswereld worstelen om enorme gevechten te maken. Omdat boks sterren te horen krijgen dat ze mogelijk moeten inboeten en die boksers slaan terug. Onder normale omstandigheden zouden Lopez en Lomachenko elk grotere bedragen binnenharken.

Maar dit zijn geen normale tijden en de normale inkomstenbronnen die ertoe bijdragen dat deze gebeurtenissen winstgevend of op zijn minst break-even zijn, zijn momenteel afgesloten.

Bekijk ook

Verraadt van Macho Man Randy Savage Zorgde Voor carrière Switch Jerry Lawler

De spanning was echter zo hoog dat er niet langer genoeg ruimte meer was voor beiden

McGregor zegt zoontje (3) kind terug te slaan, boze reacties ouders

Conor McGregor ligt onder vuur door een video die hij online plaatste

🎥 MMA-debuut topbokser Claressa Shields op 10 juni

Shields topbokser en de regerend WBC en WBO licht middengewicht kampioen, is klaar voor haar eerste MMA-wedstrijd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page