Bokslegende Tyson Fury dreigt: ‘Ik vertrek’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Tyson Fury dreigt: ‘Ik vertrek’

Bokslegende Tyson Fury dreigt: ‘Ik vertrek’

Tyson Fury 2e van rechts

De voormalige wereldkampioen zwaargewicht wordt in februari geconfronteerd met WBC-koning Deontay Wilder in een rematch.

Voorwaarde voor de rematch is wel dat Wilder op 23 november bokst tegen de Cubaanse veteraan Luis Ortiz in de MGM Grand in Las Vegas. In het eerste gevecht werd Fury tweemaal neergeslagen en na een zware knock-down in de laatste ronde koste het hem moeite op op te staan, de 31-jarige, was Wilder de baas voor grote delen van de wedstrijd in het Staples Center in Los Angeles.

Met het boksen tegen Wilder lijkt Fury zijn definitieve keuze te hebben gemaakt om het boksen in Engeland de rug toe te keren. Fury heeft zelfs gedreigd dat hij nooit meer in Engeland zal boksen. “Ze hadden hun kans. Ze behandelden me niet goed. In de Verenigde Staten word ik behandeld als een superster,” zegt Fury.

Veel meer kansen

Fury’s autobiografie “Behind the Mask” verschijnt volgende week, terwijl de Britse televisiezender ITV een vierdelige documentaire uitzendt getiteld “Meet the Furys”. Desalniettemin houdt hij vol dat hij geen interesse heeft in roem en bestempelt hij dergelijke inspanningen als gewoon “onderdeel van het werk”.

Door een co-promotionele deal met de in Las Vegas gevestigde promotor Top Rank vocht Fury dit jaar in de Verenigde Staten, met overwinningen op Tom Schwarz en Otto Wallin in Las Vegas. Ook maakte hij zijn worsteldebuut in het Crown Jewel-evenement van WWE in Saoedi-Arabië. In een recent interview melde Fury ook de bereidheid om MMA vechten in de UFC te proberen.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page