Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk Nieuws
Nieuws

Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk

Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk

Pernell Whitaker wordt beschouwd als een van de grootste lichtgewicht boksers aller tijden, stierf zondag hij werd 55 jaar oud.

Whitaker werd aangereden door een auto in Virginia en stierf ter plekke, aldus de politie. De politie werd gebeld over een incident met een voertuig en een voetganger, zegt de Virginia Beach politie in een persbericht. De voetganger, die ter plekke stierf, werd later geïdentificeerd als Whitaker.

"We hebben een legende verloren, echt een van de grootste pond voor pond kampioenen , mijn vader Pernell Sweetpea Whitaker," schreef zijn zoon, Domonique Whitaker, in een Facebook-bericht.

Een illustere carrière

Whitaker, een linkshandige bekend om zijn verdedigende capaciteiten, groeide op in Norfolk. Zijn record was 201-14 met 91 knockouts, als een amateur-bokser. Hij behaalde diverse medailles en Olympisch goud van 1982 tot 1984. Hij werd in 2007 ingewijd in de International Boxing Hall of Fame.

Whitaker werd professional in 1984 na de Olympische Spelen en werd later wereldkampioen in vier verschillende gewichtsklassen: lichtgewicht, licht weltergewicht, weltergewicht en licht middengewicht. In zijn professionele carrière had hij 40 overwinningen (waarvan 17 door knock-out).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws