Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen Nieuws
Nieuws

Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen

Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen

Manny Pacquiao, de bokslegende overtreft als zijn collega boksers. De Filippijn is de enige boksers die in 4 decennia wereldkampioen werd. Zijn zegetocht begon in 1998 en zette zich voort tot heden.

De 41-jarige legende is de huidige WBA-kampioen weltergewicht, maar de Palmares van de Filippijn is doorspekt met een uniek record. Dit betekent dat Pacquiao nu de verbluffende prestatie heeft behaald om kampioen te zijn in de jaren 90, 00, 10 en 20.

Pacquiao's (destijds 19- jaar), eerste titel kwam in 1998 via een knock-out overwinning tegen de Thaise vechter Chatchai Sasakul. Dit werd opgevolgd door zeges als het claimen van de IBF super bantamgewicht titel in 2000. Wat volgde was een legendarische carrière waarin de Filipijnen gordels claimden in acht verschillende gewichtsklassen.

Komend gevecht

Vervolgens claimde Pacquiao titels op super vedergewicht, lichtgewicht, licht weltergewicht en weltergewicht. Dit alles leidde ertoe dat Pacquiao in 2010 werd uitgeroepen tot Fighter of the Decade, wat volledig verdiend was. Pacquiao's naam is synoniem geworden met modern boksen. Het lijkt erop dat daar niet snel een einde aan zal komen.

Een gevecht met Terence Crawford is in de onderhandeling's fase, waarvan wordt verwacht dat binnenkort meer duidelijk wordt. Een gevecht met UFC-ster Conor McGregor lijkt compleet van de baan nu deze zich volledig toelegt op het MMA-vechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws