Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen

Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen

Bokslegende Pacquiao vestigt record, de enige 4 decennia kampioen

Manny Pacquiao, de bokslegende overtreft als zijn collega boksers. De Filippijn is de enige boksers die in 4 decennia wereldkampioen werd. Zijn zegetocht begon in 1998 en zette zich voort tot heden.

De 41-jarige legende is de huidige WBA-kampioen weltergewicht, maar de Palmares van de Filippijn is doorspekt met een uniek record. Dit betekent dat Pacquiao nu de verbluffende prestatie heeft behaald om kampioen te zijn in de jaren 90, 00, 10 en 20.

Pacquiao’s (destijds 19- jaar), eerste titel kwam in 1998 via een knock-out overwinning tegen de Thaise vechter Chatchai Sasakul. Dit werd opgevolgd door zeges als het claimen van de IBF super bantamgewicht titel in 2000. Wat volgde was een legendarische carrière waarin de Filipijnen gordels claimden in acht verschillende gewichtsklassen.

Komend gevecht

Vervolgens claimde Pacquiao titels op super vedergewicht, lichtgewicht, licht weltergewicht en weltergewicht. Dit alles leidde ertoe dat Pacquiao in 2010 werd uitgeroepen tot Fighter of the Decade, wat volledig verdiend was. Pacquiao’s naam is synoniem geworden met modern boksen. Het lijkt erop dat daar niet snel een einde aan zal komen.

Een gevecht met Terence Crawford is in de onderhandeling’s fase, waarvan wordt verwacht dat binnenkort meer duidelijk wordt. Een gevecht met UFC-ster Conor McGregor lijkt compleet van de baan nu deze zich volledig toelegt op het MMA-vechten.

Bekijk ook

Josh Barnett wint bloedige oorlog tegen Jon Moxley

Josh Barnett, bekend van de UFC maakt wel eens een extreem uitstapje

Mike Tyson geeft worstelaar pak slaag, vete ten einde

Mike Tyson heeft afgelopen nacht bruut ingegrepen tijdens de AEW Dynamite show.

⏰ 🎥 70 sec KO: Tyson Fury favoriet snel klaar met rivaal

De Kazach Kulakhmet is een van de gevaarlijkste boksers in de ogen van Fury.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page