Bokslegende Oleksander Usyk slaat sparringpartner knock-out tijdens training
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Oleksander Usyk slaat sparringpartner knock-out tijdens training

Bokslegende Oleksander Usyk slaat sparringpartner knock-out tijdens training

Spelletjes spelen daar houdt Oleksandr Usyk niet van. Als je de bokshandschoenen tegen hem aantrekt. Bereid je dan voor om op zijn minst gebroken de ring uit te lopen. Ook in een training.

De Britse voormalige professionele bokser David Allen werd aangesteld tot trainingspartner van de Oekraïner Usyk. Als voorbereiding van zijn wedstrijd tegen Derek Chisora afgelopen oktober wilde Usyk lekker sparren. Allen die zijn laatste bokswedstrijd had in februari dit jaar is wel wat gewend. Toch bleek het sparren met Usyk niet bepaald een wandeling door het bos voor Allen.

Vandaag poste Allen een video waar hij te zien is met Usyk tijdens een sparring sessie. Duidelijk onder de indruk van de impact veroorzaakt door de krachtige stoten van Usyk: “Hier is de sparing sessie met mij en Usyk. Het was de laatste keer en als je rond de 5 seconden kunt horen maak ik en hard snurkend geluid”, zegt Allen bij de post.

Knock-out

“Dit is mijn laatste idee van wat er de komende 30 minuten gebeurde. Maar ik ging niet neer en ik beëindigde de ronde. Maar in alle opzichten ben ik knock-out geslagen vanaf dat de tweede stoot landde van links”, vervolgt de Brit.

De sparring sessie met Allen legde Usyk geen windeieren. Hij versloeg Chisora om de WBO Intercontinentale zwaargewicht titel te claimen. Usyk is geen kleine jongen in het boksen en heeft voordat hij overstapte naar zwaargewicht. De WBA (Super), WBC, IBF, WBO, en The Ring cruiserweight titels met succes verdedigd.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page