Bokslegende Mike Tyson: 'Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Mike Tyson: 'Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden'

Bokslegende Mike Tyson: 'Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden'
Bokslegende Mike Tyson: 'Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden'

Mike Tyson heeft eindelijk uitgelegd. Waarom hij een stuk van het oor van Evander Holyfield afbeet. Het schokkende voorval gebeurde tijdens hun rematch in 1997.

In het eerste gevecht een jaar eerder ging Mike Tyson knock-out. Iets wat hij een jaar later wilde wreken. Dat ging niet volgens plan voor Tyson. De beet in het oor van Holyfield koste hem het WBA Heavyweight Championship. Hij werd zonder pardon gediskwalificeerd.

Tot de dood

Vooruitlopend op zijn langverwachte comeback tegen Roy Jones Jr. op 28 november. Legde Tyson aan sportjournalist Jim Gray precies uit. Waarom hij zijn tegenstander al die jaren geleden mismaakte.

'Ik heb hem gebeten omdat ik hem wilde vermoorden. Ik was echt boos omdat hij een kopstoot uitdeelde en zo", zei Tyson tegen Gray. “Ik verloor echt het bewustzijn tijdens de rest van het gevecht. Het haalde me uit mijn strijdplan en zo. "

Nog een keer

Gray ging verder met Tyson te vragen of hij ooit nog zoiets zou doen. 'Ik hoop het niet,' antwoordde Tyson. "Ik zeg: 'Nee, nooit meer.' Maar misschien doe ik het nog een keer. Als hij doet wat hij deed om gebeten te worden, zou ik hem weer bijten. Ja."

Het oor van Evander Holyfield werd nooit meer de oude na het brute gevecht. En de kemphanen werden later zelfs dikke vrienden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws