Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Mike Tyson: ‘Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden’

Bokslegende Mike Tyson: ‘Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden’

Bokslegende Mike Tyson: 'Na die kopstoot wilde ik hem echt vermoorden'

Mike Tyson heeft eindelijk uitgelegd. Waarom hij een stuk van het oor van Evander Holyfield afbeet. Het schokkende voorval gebeurde tijdens hun rematch in 1997.

In het eerste gevecht een jaar eerder ging Mike Tyson knock-out. Iets wat hij een jaar later wilde wreken. Dat ging niet volgens plan voor Tyson. De beet in het oor van Holyfield koste hem het WBA Heavyweight Championship. Hij werd zonder pardon gediskwalificeerd.

Tot de dood

Vooruitlopend op zijn langverwachte comeback tegen Roy Jones Jr. op 28 november. Legde Tyson aan sportjournalist Jim Gray precies uit. Waarom hij zijn tegenstander al die jaren geleden mismaakte.

‘Ik heb hem gebeten omdat ik hem wilde vermoorden. Ik was echt boos omdat hij een kopstoot uitdeelde en zo”, zei Tyson tegen Gray. “Ik verloor echt het bewustzijn tijdens de rest van het gevecht. Het haalde me uit mijn strijdplan en zo. “

Nog een keer

Gray ging verder met Tyson te vragen of hij ooit nog zoiets zou doen. ‘Ik hoop het niet,’ antwoordde Tyson. “Ik zeg: ‘Nee, nooit meer.’ Maar misschien doe ik het nog een keer. Als hij doet wat hij deed om gebeten te worden, zou ik hem weer bijten. Ja.”

Het oor van Evander Holyfield werd nooit meer de oude na het brute gevecht. En de kemphanen werden later zelfs dikke vrienden.

Bekijk ook

‘De mijne doet meer pijn’: MMA-vechters vergelijken blessures

Pedro Munhoz en Jimmie Rivera vergeleken de schade van kuitschoppen na hun gevecht tijdens UFC ...

Giga knokpartij: Pleuris breekt uit bij judotoernooi (video)

Een judotoernooi voor junioren was het toneel van een gigantische knokpartij vandaag. Dagestaanse fans joelde ...

UFC-ster Khabib Nurmagomedov helpt drugsverslaafden afkicken

Khabib Nurmagomedov helpt 50 drugsverslaafden in Dagestan, inclusief dekking van behandelingskosten en geestelijke hulp. MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page