Bokslegende Manny Pacquiao moet wereldtitel inleveren Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Manny Pacquiao moet wereldtitel inleveren

Bokslegende Manny Pacquiao moet wereldtitel inleveren

Manny Pacquiao is ontdaan van zijn WBA wereldtitel. Yordenis Ugas is uitgeroepen verheven tot de nieuwe kampioen van de bond.

In een langverwachte actie ontnam de World Boxing Association Pacquiao zijn WBA Super World-weltergewicht titel. Ugas is als de nieuwe superkampioen aangesteld.

Het was een zet die de WBA maanden geleden aantoonbaar had moeten maken. Aangezien de 42-jarige Pacquiao zijn titel in 18 maanden niet heeft verdedigd.

Andere tegenstander

Pacquiao (62-7-2, 39 KOs) is nu WBA ‘Champion in Recess’, dus hij kan later tegen Ugas vechten voor zijn oude titel als hij dat wenst. De Filippijn zou echter veel risico's lopen om Ugas te trotseren.

Daarom is het niet waarschijnlijk dat Pacquiao zijn WBA-titel terug wil claimen, omdat het het risico voor hem niet waard is. Er wordt gezegd dat Pacquiao het op zal opnemen tegen Ryan Garcia in een oefenwedstrijd. Ryan en Pacquiao zouden in april of mei kunnen vechten.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/boks-nieuws/canelo-alvarez-en-billy-joe-saunders-stemmen-in-met-titelwedstrijd/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws