Bokslegende Klitschko (46) was klaar voor comeback: 'Rusland gooide roet in het eten' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Klitschko (46) was klaar voor comeback: 'Rusland gooide roet in het eten'

Bokslegende Klitschko (46) was klaar voor comeback: 'Rusland gooide roet in het eten'

Wladimir Klitschko zegt dat hij een bokscomeback wilde maken. Echter gooide de invasie van Rusland in Oekraïne roet in het eten van de bokslegende. Klitschko ging in het Oekraïense leger en vecht nu een andere strijd uit.

Bokscioon Klitschko plande een comeback naar het boksen om de oudste zwaargewicht kampioen ooit te worden, totdat Rusland de Oekraïne binnenviel in februari dit jaar. Klitschko ging in 2017 met pensioen na in 11 epische ronden te hebben verloren van Anthony Joshua, 32, op Wembley.

Het was dezelfde setting waarin Tyson Fury, die de Oekraïner in 2015 versloeg in april dit jaar de 34-jarige Dillian Whyte knock-out sloeg met een brute uppercut. Klitschko inmiddels 46, overwoog Fury uit te nodigen voor een rematch in het verleden. Wat hem nooit werd toegestaan ​​nadat hij hun gevecht in 2015 had verloren.

Klaar om te sterven

Maar hij gaf toe dat hij geconfronteerd wordt met een veel groter gevecht in zijn thuisland. In een exclusief interview met Piers Morgan op TalkTV zei Klitschko: ,,Ik dacht dat ik Tyson Fury moest tweeten, laten we een laatste dans doen?" De moedige voormalige bokskampioen gaf toe dat hij klaar is om te sterven terwijl hij zijn land verdedigt te midden van de oorlog die door Rusland is begonnen.

,,Als ik er niet klaar voor was, was ik weggegaan. De stad Kiev met bijna vijf miljoen, het is een grote stad en een drukke stad, was leeg", aldus Klitschko. ,,Je kon de explosies constant horen, explosies omdat de gevechten plaatsvonden in de buitenwijken van de stad en je moet hiervoer nadenken terwijl je in Kiev of Oekraïne bent. Geen weg terug."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws