Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende (49) krijgt akkoord om de ring in te gaan

Bokslegende (49) krijgt akkoord om de ring in te gaan

Oscar de La Hoya (Rechts) in gevecht met Floyd Mayweather

Oscar De La Hoya goedgekeurd voor de federale boks ID, welke geldig is tot en met 2025. Maandenlang heeft de bokslegende gezworen aan iedereen die naar zijn plannen wil luisteren. Dat hij snel terug zal keren naar de ring.

Met de federale goedkeuring lijkt de eerste stap voor La Hoya te zijn gezet om de ring weer te betreden. Het federale ID houdt in dat D La Hoya erkent wordt als prof-bokser. Echter is La Hoya nog niet helemaal gedekt met de federale ID.

De La Hoya zou nog steeds een echte boksvergunning moeten aanvragen bij elke staatscommissie die toezicht zou houden op een dergelijk evenement. Een dergelijk proces vereist ook uitgebreide medische tests die worden uitgevoerd, gezien zijn hoge leeftijd voor een bokser.

Opnieuw de ring in

De voormalig kampioen en Hall of Famer kreeg het federaal boks-ID toegekend in de staat Californië. De ontwikkeling vond plaats in combinatie met de 49e verjaardag van De La Hoya eerder deze maand. Waarbij de federale ID geldig is tot en met 4 februari 2025.

Plannen voor een daadwerkelijke comeback moeten nog worden gestold of zelfs bevestigd. Behalve dat de la Hoya herhaaldelijk erop aandringt dat de dag snel zal komen. Dat hij opnieuw de bokshandschoenen aan zal trekken.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

‘Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem, je wilt het zien’

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC aan de kant gezet. Het nieuws ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page