Bokskoning Fury: Deze week beslissen over pensioen, WBC stelt ultimatum Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskoning Fury: Deze week beslissen over pensioen, WBC stelt ultimatum

Bokskoning Fury: Deze week beslissen over pensioen, WBC stelt ultimatum

WBC wil deze week horen van boksicoon Tyson Fury of hij nu wel of niet met pensioen gaat. De bokskoning moet uiterlijk zondag beslissen of hij van plan is met boksen te stoppen of zijn carrière voort te zetten. De boksbond zal naar verluidt deze week met het team van Fury spreken om te vernemen of de Brit stopt.

Het is begrijpelijk waarom de World Boxing Council (WBC) zou willen weten of Fury deze week zijn pensionering serieus neemt. Fury wordt in de ogen van fans als relevant beschouwd zolang hij de WBC-titel vasthoudt. Het is niet goed voor de WBC om een ​​inactieve kampioen op een van hun titels te hebben, waardoor de carrières van de kanshebbers in hun ranglijst bevroren blijven.

Aandacht vragen

De ongeslagen zwaargewicht kampioen Fury zei dat hij "klaar" was met boksen na zijn overwinning op Dillian Whyte op 23 april. Vreemd genoeg heeft Fury, ondanks het voortdurende gepraat over met pensioen gaan, zijn WBC-titel nog steeds niet vacant gesteld. Waardoor sommigen geloven dat hij spreekt over het ophangen van zijn handschoenen om aandacht te krijgen.

,,We staan ​​klaar om hem te steunen bij wat hij ook besluit. De WBC zal hem volledig steunen als hij besluit met pensioen te gaan”, zei WBC-president Maurice Sulaiman tegen Sky Sports over Tyson Fury. ,,Het is onze droom om vechters met zo'n grootsheid met pensioen te zien gaan. Ongeslagen kampioen, financieel beschermd met een liefdevol gezin en een geweldige toekomst buiten de ring”, vervolgt Sulaiman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws