Bokskampioen zwaar genaaid: ‘Ik heb gewoon niet verloren’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen zwaar genaaid: ‘Ik heb gewoon niet verloren’

Bokskampioen zwaar genaaid: ‘Ik heb gewoon niet verloren’

Liam Smith is van mening dat hij er flink tussen is genomen in zijn wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Magomed Kurbanov. De Brit verloor van Kurbanov die met zijn overwinning 22-0 behaalde op zijn palmares.

De wedstrijd tussen Smit en Kurbanov was omgeven door controverse. Kurbanov deed het betere werk in een rustige eerste ronde en kwam op stoom in de tweede. Toch was het Smith die de verder wedstrijd domineerde maar werd het als snel duidelijk dat de partijdige jury het voordeel zou geven aan de thuisvechter.

De wedstrijd vond plaats in Ekaterinburg de thuishaven van de Rus. Zoals het in veel van dit soort gevallen gaat ben je als ingevlogen vechter al in het nadeel. Dit bleek volgens Smith in zijn geval zeker hetzelfde te zijn.

Thuisvechter

Tegen Boxingnews zegt Smith dan ook; ,,Ik ga de wedstrijd zeker terugkijken, maar ik ben er zeker van dat ik niet verloren heb.” Als je de wedstrijd bekijkt zie je een actievere Smith die na ronde twee de gehele wedstrijd naar zich toe trok. De Rus was zichtbaar moe waar de Brit nog vol energie in de ring stond.

Of Smith in protest gaat is niet duidelijk, dat het weinig tot geen effect heeft blijkt uit de praktijk. De WBO melde met trots dat de vacante WBO International Jr. middengewicht titel naar Kurbanov gaat op een puntentelling van 115-113, 115-113, 117-112. Smith twijfelt er aan en daar staat hij niet alleen in, meerdere experts zetten dan ook un vraagtekens bij de uitslag van de wedstrijd.

Bekijk ook

‘Dit kan het einde zijn’: Zorgen om Anthony Joshua’s bokscarrière

Manager Hearn maakt zich zorgen dat de carrière van Joshua, in september zou kunnen ontsporen

Knock-outs afgelopen nacht: PFL MMA in video’s

Wij verzamelden enkele van de high lights van het evenement voor je.

De slimme zet van Glory: ‘Hier gaan de fans blij van worden’

Glory Kickboxing is even geliefd als vergruisd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page