Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen uit zijn huis gesleurd en op straat doodgeschoten

Bokskampioen uit zijn huis gesleurd en op straat doodgeschoten

Zebra-Ssenyange op straat doodgeschoten
Zebra-Ssenyange (links)

Zebra Ssenyange werd gezien als een nationale held in Uganda. De voormalige bokser en bekende coach werd woensdagochtend vroeg vermoord door onbekende mannen.

Voormalig coach van het nationale boksteam, Isaac Zebra Ssenyange, is vermoord, zo meld de pers in Uganda. Ssenyange, in de volksmond bekend als Mando, werd doodgeschoten door nog niet geïdentificeerde schutters die zijn familie aanvielen.

Opgejaagd

Volgens een familielid werd de 39-jarige bokser uit zijn huis gesleurd voordat hij in een steeg werd doodgeschoten. De mannen die gekleed waren in militaire uniformen sloegen na hun walgelijke daad op de vlucht.

Naast zijn succesvolle bokscarrière is Ssenyange ook voormalige coach van het nationale team (The Bombers) die een prominente rol speelde in de superzwaar divisie. Ssenyange was in dienst van de Uganda Boxing Federation (UBF) als verantwoordelijke voor de algemene taken.

Bekijk ook

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

OPEN DE SPORTSCHOLEN: ‘wil je weer sporten, teken de petitie’

Over twee weken is het precies een jaar geleden dat de sport in ons land ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page