Bokskampioen Verhoeven laat zich niet beperken: 'Kijk naar wat je wel kunt' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen Verhoeven laat zich niet beperken: 'Kijk naar wat je wel kunt'

Bokskampioen Verhoeven laat zich niet beperken: 'Kijk naar wat je wel kunt'

Dennis Verhoeven is geboren met misvormde handen en voeten en een spierziekte, maar dat houdt de boksfanaat niet tegen te presteren in de ring. Sterker nog hij sleepte grote titels in de wacht en zegt vooral te kijken naar wat je wel kunt als je een beperking hebt.

Als iemand een voorbeeld is dat je met een beperking ook gewoon kunt boksen dan is dat Verhoeven wel. In zijn wedstrijden stond hij tegen boksers zonder beperking in de ring en behaalde bokstitels. In een interview met Uniek Sporten sprak de kampioen openhartig over zijn bokscarrière.

Kijk wat je wel kunt

Bijgenaamd 'The Sledgehammer' door zijn harde stoten zegt Verhoeven niet kijken naar wat je niet kunt, maar wel kan doen ook al heb je een beperking. “Je moet kijken naar wat je wel kunt", zegt de Eindhovenaar en PSV fan die als kind al met boksen begon.

Inmiddels geeft Verhoeven ook les en volgde hij een cursus tot bokstrainer. Op deze manier wil hij vooral de jeugd in contact brengen met de sport die hemzelf veel bracht. "Je leert door boksen vooral wat je wel kan en wat je niet kan. Ik zeg altijd: ik ben beperkt en tegelijkertijd onbeperkt"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws