Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Tyson Fury voegt top verzorger toe aan team

Bokskampioen Tyson Fury voegt top verzorger toe aan team

Zwaargewicht kampioen Tyson Fury neemt geen risico voor zijn geplande rematch met WBC-wereldkampioen Deontay Wilder.

Via instagram meldt Fury dat hij een nieuw lid heeft toegevoegd aan zijn team die hem zal assisteren tijdens zijn gevecht met Wilder. Niemand minder dan de zeer gerespecteerde cut-man Jacob ‘Stitch’ Duran voegt zich bij Fury. In september 2019 leed Fury een ernstige snee boven zijn rechteroog in een twaalf ronde wedstrijd tegen ongeslagen Otto Wallin.

Zwakke plek

Nooit tevoren had Fury een dergelijke blessure opgelopen. Het leek er even op dat de wedstrijd zou worden gestopt, maar het mocht doorgaan en Fury won uiteindelijk na twaalf rondes van Wallin. Het verzorgen van een dergelijke snee is cruciaal of een wedstrijd gestaakt wordt of door mag gaan.

Duran heeft ruime ervaring om een zware bloeding te stoppen, de kans is groot dat Wilder zal proberen de snee boven het rechteroog van Fury opnieuw te openen. De rematch met Wilder vindt plaats op 22 februari in de MGM Grand in Las Vegas. De eerste wedstrijd eindigde in december 2018 in een Stapro Center in Los Angeles in een controversiële split-draw van twaalf rondes.

Bekijk ook

Anthony Joshua’s titelgevecht tegen Kubrat Pulev afgelast

Het zwaargewicht titelgevecht tussen Brit Anthony Joshua en IBF’s verplichte uitdager Kubrat Pulev, die oorspronkelijk ...

ANTHONY JOSHUA: ‘Wilder zet een stap opzij dan pak ik Tyson Fury’

Als Deontay Wilder akkoord gaat met een ‘stap opzij’ zal Anthony Joshua de bokshandschoenen opnemen ...

🎥 | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: ‘Ik doe het zo weer over’

Topbokser Israel Vazquez vecht voor zijn leven terwijl hij omgaat met een gebroken lichaam door ...