BOKSKAMPIOEN START GELDINZAMELACTIE: 'Help mij voor een gevecht' Boks Nieuws
Boks Nieuws

BOKSKAMPIOEN START GELDINZAMELACTIE: 'Help mij voor een gevecht'

BOKSKAMPIOEN START GELDINZAMELACTIE: 'Help mij voor een gevecht'
BOKSKAMPIOEN START GELDINZAMELACTIE: 'Help mij voor een gevecht'

De 41-jarige bokskampioen Lucas Browne vraagt om hulp en zamelt geld in om hem te helpen trainen voor een eventueel gevecht.

Lucas Browne is een Australische professionele bokser, voormalig MMA-vechter en kickbokser. Hij werd de eerste WBA (Regular) zwaargewicht kampioen van Australië in 2016 toen hij Ruslan Chagaev versloeg. In het boksen bezette hij tussen 2012 en 2015 de Australische en Commonwealth-zwaargewicht titels.

Met vallen en opstaan

Browne werd twee maanden later van zijn wereldtitel ontdaan omdat hij niet slaagde voor een dopingtest. Deze uitspraak werd vervolgens in september 2016 terug gedraaid. In november van dat jaar produceerde Browne nog een positieve dopingtest die volgens hem te wijten was aan een voeding supplement.

De bokser heeft een record van 31 gevechten met 29 winstpartijen en slechts twee verliezen, zo verloor hij van Dillian Whyte in 2018. Zijn laatste wedstrijd bokste Browne in november 2019 tegen John Hopoate, Browne won de clash. Echter lijkt hij in financiële problemen te zijn en startte een geldinzameling actie om fondsen in te zamelen.

Help mij

"Hallo allemaal, mijn naam is Lucas Browne en ik ben een voormalig wereldkampioen zwaargewicht bokser. Tijdens mijn carrière ben ik niet behandeld zoals ik had moeten doen en heb ik ook niet betaald gekregen wat zou moeten, "zegt Browne op zijn GoFundme pagina.

"Ik begin deze pagina in de hoop dat ik hulp van het publiek kan krijgen en mijn droom als zwaargewicht bokser kan blijven nastreven. Alle gelden zullen me helpen bij het trainen, sparren en correct voorbereiden op toekomstige gevechten, waardoor mijn nalatenschap wordt verzekerd als de meest dominante zwaargewicht bokser die Australië ooit heeft voortgebracht."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws